Barzani: IŞİD'le Mücadelede Türkiye'yi İstiyoruz Ama Bağdat Onay Vermeli - Son Dakika
Güncel

Barzani: IŞİD'le Mücadelede Türkiye'yi İstiyoruz Ama Bağdat Onay Vermeli

IKYB Başkanı Mesud Barzani, "IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'nin desteğini biz de istiyoruz ama Bağdat'ın onayı gerek." diyerek şaşırttı.

27.10.2016 14:21  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Musul operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Barzani, "IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'nin desteğini biz de istiyoruz ama Bağdat'ın onayı gerek." dedi.

"BAĞDAT'IN HABERİ VAR" DEMİŞLERDİ

Barzani yönetimi, daha önceki açıklamalarında Türkiye'nin Irak'ta işgalci olmadığını, Bağdat yönetiminin bilgisi dahilinde orada olduğunu açıklamıştı.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ YALANLAMADI

Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim'le birlikte Musul'da kameralar karşısına geçen Barzani ayrıca, Musul operasyonu çerçevesinde Başika'nın IŞİD'den geri alınması için başlatılan harekatta, Türkiye'nin topçu atışıyla kendilerine destek verdiğini yalanlamadı.

"BİZ DE İSTİYORUZ AMA..."

Barzani, IŞİD'le mücadeleyle ilgili olarak "IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'nin desteğini biz de istiyoruz ama Bağdat'ın onayı gerek." dedi.

"ABD KÜRTLERİ KULLANIYOR" ELEŞTİRİSİNE SERT YANIT

Öte yandan Mesud Barzani, "ABD Kürtleri kullanıyor" eleştirilerine de cevap vererek "Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Barzani: IŞİD\'le Mücadelede Türkiye\'yi İstiyoruz Ama Bağdat Onay Vermeli

Son Dakika Güncel Barzani: IŞİD'le Mücadelede Türkiye'yi İstiyoruz Ama Bağdat Onay Vermeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement