Arkadaşının "Ye bir şey olmaz" dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti - Son Dakika
Güncel

Arkadaşının "Ye bir şey olmaz" dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti

Antalya'da arkadaşının, "Ben sürekli yiyorum, bir şey olmuyor" dediği balon balığını yiyip zehirlenen 67 yaşındaki adam, yaşamını yitirdi. Uzmanlar balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını belirterek, "Kesinlikle yemesinler, bu balığı denizden çıkartmak yasak" diyor.

27.07.2020 12:20  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki tatil merkezi Adrasan'da 2 gün önce, bir arkadaşının oltayla avladığı balon balığını yiyen Mehmet Berk (67) fenalaştı. Önce Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berk, ardından Antalya'daki özel bir hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedaviye alındı. Berk, kalp ve akciğerde solunum yetmezliğine bağlı yaşamını yitirdi.

YEDİKTEN SONRA FENALAŞTI

Babasının ölümü yüzünden büyük üzüntü yaşayan Sedat Berk, kanser hastalığını yendikten sonra stressiz bir ortamda yaşamak için Adrasan'a yerleştiğini belirterek, "Arkadaşı 'Ben sürekli yiyorum, bir şey olmuyor' demiş. Babam da bunun üzerine balon balığından bir miktar tüketmiş. Yedikten bir süre sonra aniden fenalaştı. Babamın kanser hastalığında gördüğü tedaviler nedeniyle bünyesi zayıflamıştı. Bütün organları zarar görmüş. 2 günlük yaşam savaşını kaybetti" dedi.

Arkadaşının 'Ye bir şey olmaz' dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti

"ÖZELLİKLE KARACİĞERİ ÇOK ZEHİRLİ"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını belirterek, "Eti tavuğa benziyor. 'Ben yiyorum. Bir şey olmuyor' gibi düşünceler çok yanlış. Özellikle karaciğeri çok zehirli. Bir anda insanı felç edebiliyor ve organların işlevini kaybetmesine neden oluyor. İnsanları sürekli uyarıyoruz. Kesinlikle yemesinler. Bu balığı denizden çıkartmak, satmak yasak" diye konuştu.

Arkadaşının "Ye bir şey olmaz" dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arkadaşının 'Ye bir şey olmaz' dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Misafir: Bu kadar cahil olunmaz kardesim..hic mi hayatinizda bisey ogrenmediniz.. 0 0 Yanıtla
  • Adnan sor: Başimiza hep bişi olmazdan geliyor zaten 0 0 Yanıtla
  • jamiryo : denizden babam çıksa yerim ,diyen arkadaşları görelim... 0 0 Yanıtla
  • k: balon balığı istilacı bir tür.Devlet avcılığı için teşvik etse.en azından avcılar sık sık balon avına çıkar. Ne kadar azalırsa o kadar iyi..Allah ailesine sabır versin. 0 0 Yanıtla
  • Mehmet Ezgin : Pisboğazla boşboğaz belalardan kurtulmaz.Allah rahmet eylesin. 0 0 Yanıtla
  • Gereksiz...: Trakonya ve Varsam (ki ikiside çok benzer birbirine aynı ailenin üyleri) balıklarınada dikkat edin. Onlarda ölümcül ve türkiye sularında varlar bolca. 0 0 Yanıtla

Advertisement