Son dakika haberi | Malezya'nın eski maliye bakanı, rüşvet iddiasından gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi | Malezya'nın eski maliye bakanı, rüşvet iddiasından gözaltına alındı

Son dakika haberi | Malezya\'nın eski maliye bakanı, rüşvet iddiasından gözaltına alındı

Son dakika güncel haberi: KUALA Malezya'nın eski Maliye Bakanı ve Penang Eyalet lideri Lim Guan Eng, eyalet liderliği yaptığı dönemde imzaladığı bir ulaşım projesindeki rüşvet iddiaları nedeniyle gözaltına alındı.

06.08.2020 18:45  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Malezya'nın eski Maliye Bakanı ve Penang Eyalet lideri Lim Guan Eng, eyalet liderliği yaptığı dönemde imzaladığı bir ulaşım projesindeki rüşvet iddiaları nedeniyle gözaltına alındı.

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonundan (MACC) yapılan açıklamada, eski Maliye Bakanı Lim'in, Penang adasına kara yolu ulaşımı sağlanması için başlatılan 6,3 milyar Malezya Ringgiti (10,9 milyar TL) değerindeki Penang Yeraltı Tünel Projesi'ne ilişkin rüşvet soruşturması kapsamında sorgulanmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

MACC açıklamasında, Lim'in yargılanmasının yarın sabah Kuala Lumpur Sulh Ceza Mahkemesinde başlayacağını kaydetti.

Eski Bakan Lim'in Penang Eyalet liderliği görevini üstlendiği 2016 yılında başlatılan proje, rüşvet iddiaları nedeniyle bir süredir MACC yetkilileri tarafından araştırılıyordu.

Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, proje sahibi şirketten bazı yöneticilerin, tünel projesinin hükümet tarafından araştırılmasını önlemek için 2018'de MACC yetkililerine rüşvet verdiğini iddia etmişti.

Yapımı 2025 yılında tamamlanması planlanan Penang Yeraltı Tünel Projesi, Malezya'nın ilk ve tek denizaltı tünel geçiş yolu olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi | Malezya'nın eski maliye bakanı, rüşvet iddiasından gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement