İzmir'de kurtarma çalışmalarının simgesi Buse'ye ulaşıldı! İşte ilk görüntüler - Son Dakika
Güncel

İzmir'de kurtarma çalışmalarının simgesi Buse'ye ulaşıldı! İşte ilk görüntüler

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından enkaz altında kalan Buse'ye önce telefonla ulaşılmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de konuştuğu ve yanında 5 kişinin daha olduğu Buse'ye arama kurtarma ekipleri ulaştı. Son bilgilere göre, Buse enkaz altından çıkarıldı.

30.10.2020 23:19  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında enkaz altında kalan Buse Hasyılmaz ile ilgili güzel haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de telefonla konuştuğu Buse'ye arama ve kurtarma ekipleri ulaştı. Deprem bölgesinden gelen son bilgilere göre, Buse'nin enkaz altından kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

"BUSE ENKAZ ALTINDA YALNIZ DEĞİL"

Depremde yıkılan Bayraklı ilçesi Sakarya Caddesi'ndeki binanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını takip eden Bakan Pakdemirli, telefonda görüştüğü Buse ile ilgili konuştu.

Bir süredir Hasyılmaz'a ulaşamadıklarını söyleyen Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Son 10 dakikadır Buse'ye ulaşamıyoruz. Uyumuş olabilir, başka bir şey olabilir ama şu saate kadar Buse ile sürekli hem ailesini konuşturduk hem biz konuştuk. Buse yalnız değil içeride. Anne ve babası yanında. Yanında dişçide olan iki kişi daha var. Onların da sağ salim olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Ayrıca İnci var, Buse'ye yakın bir yerde. Şu an ana merkezde iki odakta binanın bu tarafından bir çalışma yürütülüyor. Ayrıca binanın her tarafında ciddi çalışma yürütülüyor. İnşallah yaralılara sağ salim ulaşma amacımızla sonuna kadar çalışmaları yerinde takip ediyoruz."

Bakan Pakdemirli, Buse'nin, telefonunun şarjının bir süre önce bitmesi nedeniyle annesinin telefonundan bağlantı kurmaya başladığını anlattı.

"EKİPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE ENGELLERİ GEÇEREK BUSE'YE ULAŞACAK"

Ekiplerin yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Pakdemirli, "Dehliz de açıldı. Hızlı bir şekilde engelleri geçerek Buse'ye ulaşacaklar. Çok dikkat edilerek yapılması gereken bir çalışma var burada. Bina göçmüş durumda. Her an her şey olabilir. Bu anlamda destekler koyarak, kolonları, kirişleri keserek ilerliyor arkadaşlar" diye konuştu.

Bakan Pakdemirli'den telefonla konuştuğu Buse ile ilgili açıklama: Enkaz altında yalnız değil
Buse Hasyılmaz ve nişanlısı Nurullah Yalçın

"EN BÜYÜK ÖNCELİK, YARALILARIMIZA SAĞ SALİM ULAŞMAK"

Pakdemirli, çalışmalardaki son durumla ilgili soru üzerine, yaşanan depremin büyük bir afet olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"İzmir'de uzun süredir olmamış derecede bir deprem. Bazı binalar ciddi şekilde hasarlı. Özellikle hasarlı binaların hangileri olduğuna baktığınız zaman, altında dükkanı olan binaların hasarlı olduğunu görüyoruz. İnşallah bundan maksimum derecede canlı vatandaşımızı çıkarmak, minimum kayıpla bu işi atlatmak, ekipler çalışıyor, tüm öncelik bu.
Elbette bugün itibarıyla vatandaşlarımız evlerine girmekten imtina ediyorlar. Belli konforları azalmış durumda. Onlara da sabırları için teşekkür ediyorum. En büyük öncelik, bina ve göçük altında kalmış yaralılarımıza sağ salim ulaşmak"

BUSE'NİN NİŞANLISI: İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarını takip eden Buse Hasyılmaz'ın nişanlısı Nurullah Yalçın, gazetecilere, "Sesimizi duyuyor, iyi olduğunu söyledi ve sesleri duyuyor. Diş kontrolüne gitmişti, şu anda ikinci katta annesiyle enkaz altında." dedi.

Bakan Pakdemirli, telefonda görüştüğü Buse ile ilgili konuştu: Enkaz altında yalnız değil, anne ve babası yanında

EKİPLERİN ENKAZDAKİLERLE KONUŞMASI

Buse ve yanındakilere ulaşmaya çalışan arama kurtarma ekiplerinin enkaz altındakilerle konuşması da kameraya yansıdı.

Enkaz altındakilere seslenen görevli, şunları kaydetti: "Fatma abla ben seni duyuyorum, tamam Buse seni de alacağım, bekle, tamam mı. Sakın korkma, alacağım seni, geliyoruz Buse, tamam alacağız seni."

BUSE'YE ULAŞILDI! İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de konuştuğu Buse'ye arama kurtarma ekipleri ulaştı. Buse'nin enkaz altından çıkarma çalışmaları devam ediyor.

9 BUÇUK SAAT SONRA KURTARILDI

Bakan Pakdemirli'nin 283 sokaktaki enkaz altından konuştuğu Buse Hasdemir 9,5 saat sonra kurtarıldı. Pakdemirli, enkaz altındaki Buse Hasyılmaz'ın kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli, telefonda görüştüğü Buse ile ilgili konuştu: Enkaz altında yalnız değil, anne ve babası yanında
Bakan Pakdemirli, telefonda görüştüğü Buse ile ilgili konuştu: Enkaz altında yalnız değil, anne ve babası yanında
İzmir\'de kurtarma çalışmalarının simgesi Buse\'ye ulaşıldı! İşte ilk görüntüler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de kurtarma çalışmalarının simgesi Buse'ye ulaşıldı! İşte ilk görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hakan: böyle büyük bir afetden bile kahramanlık hikayesi ve dizi senaryosu oluşturmayı çok seviyoruz. 5 1 Yanıtla
  • z raporu: geçmiş olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement