Yangın çıkaran madde bağımlıları mahalleyi ayağa kaldırdı - Son Dakika
3. Sayfa

Yangın çıkaran madde bağımlıları mahalleyi ayağa kaldırdı

İstanbul Eyüpsultan'da metruk bir binada çıkan yangın mahalleliyi ayağa kaldırdı. Tinercilerin binayı mesken tuttuğunu söyleyen vatandaşlar "Mahalle yanıyor sandık. Korkudan sokağa çıkamıyoruz. Bina boşatıldı sahipleri gelip ilgilenmiyor" diyerek duruma isyan etti.

24.01.2021 13:37  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yangın, Karadolap Mahallesi Gelincik Sokak'ta saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı gençler mahallede bulunan metruk binaları bir süredir kendilerine mesken edindi. Gelincik Sokak'ta bulunan bir metruk binadan iki gencin çıkmasıyla birlikte binada yangın çıktı.

CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

Binadan yükselen alevleri gören mahalle sakinleri durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Yangından dolayı can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ise yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışma başlattı.

"HER YERDE TİNERCİ VAR"

Madde bağımlıların mahalleye dadandığını söyleyen Enes Samet Şahin, "Tinerciler gelmiş. Ben evdeydim. İtfaiyeleri gördüm. Koşarak geldim. Burası cayır cayır yanıyordu. Mahalle komple yanıyor zannettik. Yan evlere sıçrama şansı vardı. Bizim mahallemizde bir değil, iki değil. Her zaman oluyor. Bıktık artık. Bir önlem alınmasını istiyoruz. Buraya ve aşağı dadananlar var. Her yerde tinerciler var" dedi.

"HEP YAŞANIYOR BUNLAR"

Yanan binanın uzun süredir boş olduğunu ifade eden mahalle sakini Pelin Yıldız, "Kentsel dönüşüm dolayısıyla boşaltıldı. Sahipleri gelip gitmiyor. Sürekli uyuşturucu kullananlar, tiner çekenler geliyor. Sürekli böyle olaylar oluyor. Akşamları onlar yüzünden sokağa çıkamıyoruz. En sonunda böyle oldu. Böyle olacağı belliydi. Biz ilk çıktığımızda iki tane genç çocuk vardı. Oradan çıktılar. Onlar videoya çektiler. Doğal gaz patladı diyerek koşarak gittiler" diye konuştu.

Yangın çıkaran madde bağımlıları mahalleyi ayağa kaldırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Yangın çıkaran madde bağımlıları mahalleyi ayağa kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hıdır diker: bu ülkeye bu millete zarar verenler en kısa zamanda infaz edilmeliler yoksa dahada çoğalıyorlar 4 0 Yanıtla

Advertisement