İstanbul'da Şiddetli Lodos Sebebiyle İki Gemi Karaya Oturdu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Şiddetli Lodos Sebebiyle İki Gemi Karaya Oturdu

İstanbul Kartal sahilinde demirli olan iki kuru yük gemisi şiddetli rüzgarın etkisiyle halatları koparak karaya oturdu. Karaya oturan gemilerin mürettebatları kurtarıldı.

02.12.2016 22:05  Güncelleme: 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal sahilde lodosun etkisiyle bir Rus bandıralı kuru yük gemisi 21.00 sıralarında karaya oturdu. Gemide mahsur kalan 14 mürettebat kurtarıldı.

SAHİLE SÜRÜKLENDİ

Olay, 21.00 sıralarında Kartal açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Rusya'nın Rostov kentinden aldığı yükü İzmir'e boşalttıktan sonra, Karadeniz'e yönelen "Volgo-Donn 203 Tagarog" isimli kuru yük gemisi lodosun etkisiyle Kartal açıklarında rotasından çıkarak, sahile sürüklendi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik, deniz polisi, sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Geminin içindeki 14 mürettebatın kurtarılması için çalışmalar başlatıldı. İlk olarak, İtfaiye merdiven uzattı, aşırı rüzgardan mürettebatı alamadı. Kıyı emniyeti kara ekipleri, gemiye halat gererek gemiye ulaştı. Ekipler, mahsur kalan mürettebatı tek tek kurtardı. Ambulansa alınan mürettebat tedbir amaçlı çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı.

DİĞER GEMİDEKİ MÜRETTEBAT KURTARILDI

Öte yandan Rus gemisine yakın bir bölgede de bir başka kuru yük gemisi de lodosun etkisiyle karaya oturdu. Bu geminin mürettebatının kurtarıldığı, gemide kimse kalmadığı öğrenildi.

İstanbul\'da Şiddetli Lodos Sebebiyle İki Gemi Karaya Oturdu

Son Dakika Güncel İstanbul'da Şiddetli Lodos Sebebiyle İki Gemi Karaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement