Son dakika: Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika: Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı

Son dakika: Merkez Bankası 2021 sonu dolar tahminini 8,09 TL, enflasyon tahminini ise yüzde 11,15 olarak açıkladı.

15.01.2021 10:04  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 63 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2021 yılı Ocak ayı Beklenti Anketi"ni yayımladı. Ankette yüksek dolar tahmini dikkat çekti.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bu anket döneminde yüzde 11,15 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 10,84 iken, bu anket döneminde yüzde 10,53 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 9,24 ve yüzde 9,14 olarak gerçekleşti.

DOLAR BEKLENTİLERİ

Yıl sonu dolar beklentisi 8,09 TL olarak açıklandı. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 8,37 TL iken, bu anket döneminde 8,16 TL olarak gerçekleşti.

BÜYÜME BEKLENTİLERİ

GSYH 2021 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,8 iken bu anket döneminde yüzde 3,9 olarak revize edildi. GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi ise bu anket döneminde yüzde 4,3 olarak gerçekleşti.

Son dakika: Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı

Son Dakika Ekonomi Son dakika: Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • abayram: ben inanmıyorum %30 40 olan enflasyon zor düşer. önce gerçek oyan enflasyon u açıklayın ki inanalım 83 26 Yanıtla OSMAN : SİZ MARKETE GİTMİYORSUNUZ GALİBA PAZARA GİTMİYORSUNUZ GERÇEK ENFLASYON NE KADAR 11 3
  • Güvensiz: Devletin kurumlarının açıkladığı hiçbir veri güvenilir değil artık. Sadece tek bir kişinin arzu ve isteklerine göre veriler düzenleniyor. Ben şimdiden tahmin vereyim herkesin tahmini de öyledir. Dolar 10 tl ve üzeri. Büyüme asla olmaz. Küçülme %4 civarı. Bu ucube başkanlık sistemi ve bu iktidar gitmediği sürece enflasyon, dolar asla düşmez. Büyüme de gerçekleşmez. Ayrıca Üretim ekonomisine geçilmediği sürece batık bir Türkiye olarak yaşarız. 39 35 Yanıtla
  • ORHAN: ALLAHA HAVALE EDİYORUM,MAHVETTİNİZ MİLLETİ 36 19 Yanıtla
  • obey: 11.15 mi ahahaha 0 1 Yanıtla
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement