Son Kale Aile' Konferansı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Son Kale Aile' Konferansı Büyük İlgi Gördü

Son Kale Aile\' Konferansı Büyük İlgi Gördü

Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Araştırma Derneği, Aile Danışmanı Saliha Erdim’i Manisalılarla buluşturdu.

24.01.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Araştırma Derneği, Aile Danışmanı Saliha Erdim'i Manisalılarla buluşturdu. "Ailede Etkili İletişim-Değer Katmak Hayat Katmaktır" konulu konferans veren Erdim, "Bir aileye nereden geldiği belli olmayan bir para geliyorsa orada bereket yok olur. Eve haram rızk giriyorsa başka bir neden aramaya gerek yok" dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Araştırma Derneği (MANADER) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Son Kale-Aile" konferansının ikincisi gerçekleştirildi. Aile Danışmanı Saliha Erdim "Ailede Etkili İletişim-Değer Katmak Hayat Katmaktır" konulu bir konferans verdi. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen konferansa AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve eşi Tülin Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, AK Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Manisalılar ilk konferansta olduğu gibi, bu konferansta da salonu tıklım tıklım doldurdu. Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta, öğrenciler ilahi seslendirdi.

"AİLE TOPLUMUN TEMEL TAŞI"

Ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirten Başkan Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak aileyi çok önemsiyoruz. Aile hem dinimiz hem de milli değerlerimiz açısından önemli. Asırlar boyunca kıtalara adalet götürmüş olan bir ecdadın torunlarıyız. Şanlı tarihimizdeki büyük başarıların altında hiç şüphesiz ki güçlü aile yatar" dedi. Konferansa gelmeden önce Saliha Erdim'in geçmişini incelediğini belirten Başkan Çelik duygularını şu şekilde ifade etti:

"Saliha Erdim hanımefendi bir Türkiye gerçeğini yansıtıyor. Eğitime başlamış, 'olmaz sen okuyamazsın, başın örtülü demişler, eğitimini yarıda bırakmış. Başka bir yere gitmiş inancından, başörtüsünden dolayı oradan da ayrılmış. Ama bir duruş sergilemiş. Bıkmamış, yılmamış, pes etmemiş, kendini geliştirmiş. Çok şükür ki bugün televizyonlarda, radyolarda program yapan, aile danışmanlığı yapan, izleyicileri salonlara sığmayan bir değer konumundadır."

"BİRİLERİNİN HESABI TUTMADI"

Türkiye'de 28 Şubat post modern darbesinin yaşanmasıyla İmam Hatiplerin kapatıldığına dikkat çeken Başkan Çelik, "Mezun olduk, evlenmiştik, öğretmen olacaktık olamadık. Çalışmaya başladık. Bu esnada siyasetin içine girdik. O dönemlerde birileri bizi öğretmen dahi yapmak istemiyordu. Onların bir hesabı vardı, çirkin tuzakları vardı. Tuttu mu? Tutmadı! Allah'ın da bir hesabı vardı. Biz bugün belediye başkanı olduk. Bizim gibi inanmayanlar yok olsun demiyoruz. Biz onlara da hayat vermenin mücadelesini veriyoruz. Çünkü bizim peygamberimiz lideri olduğu toplumda Medine'de, Yahudilere de Hıristiyanlara da en güzel hayat imkanını tanıdı. Biz herkes varsın olsun, huzurlu olsun, mutlu olsun, yeryüzündeki herkes kardeşçe yaşasın, kan olmasın, gözyaşı olmasın diyoruz. Bu mücadelemizde de sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da bir selamlama konuşması yaparak ailenin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından konferansa geçildi.

"AKADEMİK BAŞARI DEĞİL, AHLAK ÖNEMLİ"

Kendisiyle barışık olan insanın hem kendine hem de başkalarına saygısının olacağını belirten Saliha Erdim, "Rabbim insanları huzuru sağlamaları için gönderdi. Bundan dolayı çok şanslıyız. Birilerinin günahının olması, eksikliğinin bulunması onu değersiz kılmaz. Bugün evlendikten birkaç ay sonra boşananların sayısında hızlı bir artış var. Bir insan nasıl geçineceğini ailesinden öğrenmesi gerekir. Dürüst çalışan bir baba evine helal rızk getirir ama çocuk büyütmenin nasıl olduğu bilinmiyorsa orada sıkıntı olur. Birkaç kitap okumakla çocuk büyütülmez. İyi ahlaklı yetişmeyen birinin yüreğinde toplumsal bir değer olmaz. Bir insanda Allah korkusu yoksa akademik başarının hiçbir önemi olmaz" dedi.

"EVİNE HARAM GİREN AİLEDE HUZUR OLMAZ"

Çocuklarla aile arasındaki iletişimin bozulmasında çeşitli nedenler olduğunu söyleyen Erdim, "Çocuklarla ailelerin arasını açan şey, kendi zihnindeki kalıplarla hareket etmesidir. Ailede sevgi göremeyen birinin tepkisi çok farklı olur. Ailesinde sevgi görmeyen bir çocuk, sevgiyi başkalarında aramak zorunda kalır. Ailesinden sevgi görmedim diyen binlerce çocuk var. Bir aileye nereden geldiği belli olmayan bir para geliyorsa orada bereket yok olur. Eve haram rızk giriyorsa başka bir neden aramaya gerek yok. Haram yaşanan ailede huzur gider. Haramdan uzak durmalıyız. Çocuklarımızı, ailemizi karşılıksız sevmeliyiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Son Kale Aile' Konferansı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement