Son Kuşlar" Bayramiç Cezaevinde Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Son Kuşlar" Bayramiç Cezaevinde Sahnelendi

Son Kuşlar" Bayramiç Cezaevinde Sahnelendi

Bayramiç Kapalı Cezaevinde mahkumlar için tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü’nün de oynadığı "Son Kuşlar" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

06.11.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Kapalı Cezaevinde mahkumlar için tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü'nün de oynadığı "Son Kuşlar" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Devlet Tiyatroları ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Sait Faik Abasıyanık'ın eserinden Aylin Tez'in sahneye uyarladığı 'Son Kuşlar' adlı oyun, Bayramiç cezaevinin salonunda mahkumlarla buluştu. Oyunu 29 hükümlü, 7 tutuklu olmak üzere 36 mahkum ve cezaevi görevlileri ile Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Ok, Jandarma Garnizon Komutanı Nazmi Çaytaş, Emniyet Müdürü Sezgin Tezel ve cezaevi görevlileri izledi. Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Turgay Tanülkü, 1.5 yıl içinde 160 cezaevinde oyunu sergilediklerini ifade eden Tanülkü " 2015 yılında 110 cezaevinde bu oyunu sergiledik. Bu gönül işi. Ben devlet tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü olarak tanımadığım kişilerin vergileriyle maaşımı alıyorum. Bu maaşı hak etmek adına bu projeyi hayata geçirmek için çalışıyorum. 1981 yılından bu yana kapalı ceza evlerinde yatan mahkumlar için tiyatro gösterisi yapıyoruz. Bunca yıldır çalışıyorum ama bir evim bile yok. Yinede çok mutluyum. Eğer ekonomik olarak sıkıntı yaşarsam filim ve dizilerde rol alarak ekonomik sıkıntıyı atlatıyorum. 23 çocuğu sahiplendim. Onlara iş imkanı yarattım, eğitim görmelerini sağladım. Benim en büyük servetim bu" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Son Kuşlar' Bayramiç Cezaevinde Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement