Son Teknoloji ile Donatılan Mehmetçik Teröristlere Göz Açtırmıyor - Son Dakika
Güncel

Son Teknoloji ile Donatılan Mehmetçik Teröristlere Göz Açtırmıyor

Şırnak'ta Irak sınırında görev yapan Mehmetçik, son teknoloji silah ve cihazlarla donatılan üs bölgelerinde PKK terörüne geçit vermiyor.

10.01.2017 11:00  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta Irak sınırında görev yapan Mehmetçik, son teknoloji silah ve cihazlarla donatılan üs bölgelerinde teröristlere göz açtırmıyor.

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki kamplardan Türkiye'ye geçişlerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) hava destekli operasyonlar sürerken, Şırnak'ta Irak sınırına hakim tepelere konuşlu, son teknoloji ile entegre hareket eden silah sistemleri ile donatılan, "Şahin Gözü" olarak nitelendirilen Modüler Geçici Üs Bölgeleri (MGÜB) sayesinde sınırda teröristlere göz açtırılmıyor.

DONDURUCU SOĞUKTA TERÖRE KARŞI ETKİN MÜCADELE

Irak sınırının sıfır noktasında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı 2 bin 30 rakımlı, "Kartal Yuvası" olarak adlandırılan Karaçalı bölgesinde konuşlanan Mehmetçik, dondurucu soğuğa rağmen teröre karşı etkili mücadele yürütüyor.


PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Haftanin kampının karşısında yer alan ve özellikle bahar aylarında teröristlerin en önemli geçiş noktası olarak bilinen bölgede kurulan askeri üsde, güvenlik güçleri 24 saat gözünü sınırdan ayırmazken, bölge termal kameralar ve radarlarla da sürekli kontrol ediliyor

HER TÜRLÜ TEHDİT BERTARAF EDİLİYOR

Güvenlik güçleri, aynı zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynağı olan kaçakçılığın da önüne geçiyor.

Türkiye sınırına yönelik her türlü tehdidin anında saptanarak bertaraf edildiği üs bölgesinde bir yıl içerisinde teröristlerce gerçekleştirilen 150'ye yakın saldırıya, radar sistemleriyle yapılan tespitler sonucu angajman kuralı ve meşru müdafaa kapsamında anında misliyle karşılık verildi.


48. Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Kurmay Albay Nizamettin Doğan, sınırda son teknoloji ile donatılan Mehmetçik'in teröre karşı yürüttüğü etkin mücadeleyi AA muhabirine anlattı.

MODÜLER ÜS BÖLGESİ

Kurmay Albay Doğan, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında 2 bin 30 rakımlı Karaçalı Üs Bölgesinin 27 Ağustos 2015'te faaliyete geçtiğini söyledi.

Üs bölgesinin açıldıktan 2,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde devletin imkanlarını seferber etmesi üzerine modüler üs bölgesi haline dönüştüğüne işaret eden Doğan, "Modüler üs bölgesi dediğimiz, gündüz ve gece gözetleme sistemleri, termal kameralar ve radarlar ile bunlarla entegre hareket eden silah sistemlerinin olduğu, son teknolojinin kullanıldığı üst bölgelerdir. Bulunduğu bölgelerde son derece etkin ve caydırıcı görev yerine getirmektedirler." diye konuştu.


"BÖLGE KRİTİK ÖNEME SAHİP"

Karaçalı Hudut Üs Bölgesinin de bu bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

"Burası iki açıdan kritik öneme sahip. Birincisi bölücü terör örgütü tarafından kullanılan Haftanin kampının çıkışı kapatması nedeniyle kritik öneme sahip. Üs bölgesinin ele geçirildiği tarihten bu yana 150'ye yakın irili ufaklı taciz ve saldırı girişimi olması da bunun göstergesidir. Yapılan bu saldırı girişimlerinde tek bir Mehmetçik'in burnu bile kanamamış, arkadaşlarımız kahramanlıklarıyla görevlerini en iyi şekilde yerine getirmiş ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgenin ikinci önemi ise sınır ötesi ve bölgeye yönelik birlikler tarafından yapılan operasyonlar için çıkış noktası olarak kullanılmasıdır.


OPERASYONLARDA BÖLGE ETKİN KULLANILIYOR

"Şu anda irili ufaklı operasyonlarda bu bölge etkin olarak kullanılıyor. Son olarak geçen yıl ekim ayında yapılan operasyonda bölgede 20 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." diyen Doğan, sorumluluk bölgelerinde yer yer 2 bin 500 rakıma ve 2,5-3 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen görevlerini büyük bir motivasyon, gayret ve istekle yerine getirdiklerini vurguladı.

Doğan, "Motivasyonumuzu sağlayan, hudut emniyeti görevinin son derece önemli olduğunu, buradan geçen her teröristin, ülkenin barış ve istikrarına kastedeceğini bilmemizdir. Devletimizin ve 80 milyonun arkamızda olduğunu bilmek bize güç veriyor." ifadelerini kullandı.


"SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYORUZ"

Karaçalı Hudut Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Fahri Eybek, bölüğün Irak'ın sınır hattında, bölgenin en stratejik öneme sahip noktasında bulunduğunu belirtti. Yüzbaşı Eybek, bölüğün kritik noktada olmasının sebebinin bölücü terör örgütünün barındığı Haftanin kampının karşısında ve terör örgütünün kullandığı Haftanin vadisinin çıkış noktasında bulunmasının olduğuna işaret etti. Üs bölgesinin doğu ve güney istikamet tepe bloğunun Irak toprağı olduğuna dikkati çeken Eybek, karşıdaki tepe bloğunun da Irak toprakları içerisinde olduğunu aktardı.

Bu tepe bloğundaki bölücü terör örgütü unsurlarınca muhtelif zamanlarda taciz ateşi açıldığını dile getiren Eybek, tüm bu saldırılara misliyle karşılık verdiklerini bildirdi. Bu bölgeye zaman zaman operasyonlar da düzenlendiğini kaydeden Eybek, operasyonlarda 20 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini söyledi. Eybek, "Bölüğümde Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mevcut en modern sistemlerden biri olan modüler üs bölgesi kurulmuştur. Bu kapsamda 360 derece gece gündüz 24 saat esasına göre gözetleme yapılmaktadır. Üs bölgesi askerlerin eksi 40 dereceye kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde tasarlandı." şeklinde konuştu.

İşte bölgeden gelen çarpıcı kareler:

Son Teknoloji ile Donatılan Mehmetçik Teröristlere Göz Açtırmıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son Teknoloji ile Donatılan Mehmetçik Teröristlere Göz Açtırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.


Advertisement