Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin - Son Dakika
Ekonomi

Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin

AK Partili eski vekilin ortağı olduğu Katmerciler firması, geçen ay kazandığı 65 adetlik TOMA ihalesinin ardından Emniyet'in 50 TOMA'lık son ihalesini de aldı.

24.11.2014 16:24  Güncelleme: 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü 50 toplumsal müdahale aracı alımı için ihaleye çıktı. İhaleyi Ekim ayındaki 65 TOMA'lık ihaleyi'de kazanan Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi kazandı.

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERDİ

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi 50 Adet TOMA için 11.78 milyon euro ile en düşük teklifi vererek ihaleyi aldı..

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Borsa İstanbul'da ilk seansı yüzde 1.09 kayıpla 3.62 liradan tamamlayan Katmerciler hisseleri, TOMA açıklamasının ardından, ikinci seans açılışıyla birlikte yükselişe geçerek yüzde 8.0'e yakın artışla 3.95 liraya kadar çıktı.

TOPLAM RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi iki ihalede toplam 115 TOM için 25,46 milyon dolar gelir elde etmiş oldu.

TOMA'LARA ZAM GELDİ

Bir önceki ihale rakamlarına göre tanesi 210 bin euro'ya gelen TOMA'nın fiyatı son ihale ile 235 bin euro'yu bulmuş oldu. Şirket araç başı 25 bin euro zam yaptı.

ORTAĞI AK PARTİLİ

AK Parti eski milletvekili İsmail Katmerci, Katmerciler A.Ş.'nin yüzde 46 ortağı. Katmerciler Ekipman, bu yılın ilk dokuz ayında gelirlerini yüzde 27 artırırken, 6.8 milyon TL net kâr açıkladı.

EKİM'DE DE 65 TOMA İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Katmerciler, geçen Ekim ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü ile 65 adet için 13.68 milyon euroluk sözleşme imzalamıştı.

İzmir merkezli araç üstü ekipman üreticisi Katmerciler 1985 yılında kuruldu. Şirket TOMA'lar ile birlikte 30 tür araç üretiyor.

ŞİRKET 2013'DE ZARAR ETMİŞ

Şirketin 2013 faaliyet raporunda "Yasal Kayıtlara göre hazırlanmış mali tablolarda 9.49 milyon lira dönem zararı mevcuttur" denildi.

Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Deli: 25 euro zam yaptı yazmışsınız. . 25 euro değil 25. 000 euro zam yapmışlar . Yalan Dünya. Sonu iki metrelik kefen bezi. . 30 3 Yanıtla
  • yt: bende şunu anlamıom, zarar yazan şirketler nasıl oluyorda faliyete devam edebiliyor. . . benim bildiğim zarar eden dükkanı kapatır. . . 30 2 Yanıtla
  • mobilyaci: Ne olacaktı CHP vekilin şirketimi kazanacaktı bal tutan parmağını yalar efeler 14 9 Yanıtla
  • mumya: imamın ordularına imamların kıyağı 11 4 Yanıtla
  • .....: İyi gazlar ihale bizde kaldı vereceğiz gazı 8 5 Yanıtla
  • aba407: hadi Aksaray aksaray 12 0 Yanıtla
  • Murti: ALLAH sizi bildiği gibi yapsın 10 2 Yanıtla
  • Kızıltepeli: Bizde yabancı devletlere silah tüccarları kazanıyor diyoruz. Bizimde onlardan farkımız yok.adamlar uzayda keşif yaparlar bizde tomalar alınır. İtfaiye araçlarından daha fazla. 5 3 Yanıtla
  • Gerçekci: 31 yaşındayim üniversite mezunuyum İŞSİZİM ihaleyi bana verecek değillerya hakkim varsa HARAMM ZİKKİM OLSUN 6 1 Yanıtla
  • alican: Ulan her toma bir trilyona yakın ,bizim gençler onlara yılmaz yılmaz yapacak : bu sene diyarbakırda 10 dan fazla roma kül oldu sayıları azaldğı için gene yenilenecek. 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor
    10:48 Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor

    Elazığlı peynir üreticileri, peynir fiyatlarındaki artışa karşılık alım gücü düşen vatandaşın daha ucuz olduğu için merdiven altı üretimi peynire yöneldiklerini söylüyor. Peynir satışlarının düştüğü belirtilirken, sahte tulum peynirleri ve yaprak tulum adı altında ürünlerin piyasaya sürüldüğü ifade ediliyor. Üreticiler, maliyetlerin yüksek olması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle peynirlerini satamadıklarını dile getiriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement