Sonbahar'da Yayla Evleri Sessizliğe Büründü - Son Dakika
Güncel

Sonbahar'da Yayla Evleri Sessizliğe Büründü

Sahara Milli Parkı bölgesi ve yakınındaki yayla evleri, yaylacıların havaların soğumasıyla bölgeden ayrılmasıyla adeta sessizliğe büründü.

04.10.2016 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahara Milli Parkı bölgesi ve yakınındaki yayla evleri, yaylacıların havaların soğumasıyla bölgeden ayrılmasıyla adeta sessizliğe büründü.

Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasındaki Sahara Milli Parkı bölgesi ve yakınındaki yaylalarda, mevsimin ilk karının yağmasının ardından hava sıcaklığı özelliklere geceleri sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü.

Kışın yaklaşması ve otlakların da kuruması sebebiyle, yaylalardaki evlerde kalan vatandaşlar, geri döndü.

Bahar ve yaz aylarında çok sayıda insanın yaşadığı ve hayvanlarını otlattığı yaylalar ve ahşap evler adeta sessizliğe büründü.

Yörede yaz aylarında koyun ve inekleri ile yüksek kesimlerdeki yaylalara çıkan vatandaşlar, havaların soğumasıyla düşük rakımlı köylerine geri dönüyor.

Kışın kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu 2 bin 400 rakımda yer alan ve yaklaşık 6 ay kar altında kalan yayla, ilkbaharda insanların gelmesiyle yeniden şenleniyor.

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen yaylaların ahşap evleri, yöredeki kar yağışı sebebiyle kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Sonbahar\'da Yayla Evleri Sessizliğe Büründü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sonbahar'da Yayla Evleri Sessizliğe Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement