Soner Tolungüç, Galatasaray'ı Reddedip Karşıyaka'ya Gitti - Son Dakika
Spor

Soner Tolungüç, Galatasaray'ı Reddedip Karşıyaka'ya Gitti

PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'yla anlaşan Soner Tolungüç, Galatasaray'dan gelen "Riekerink'in yardımcısı ol" teklifini kabul etmedi.

17.03.2016 20:49  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig'de son sırada yer alan Karşıyaka'da Yusuf Şimşek'in istifa etmesiyle boşalan teknik direktörlük görevine Soner Tolungüç getirildi. Tolungüç'ün, dün Galatasaray'dan gelen, 'Yeni teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink'in yardımcısı ol' teklifini reddedip İzmir ekibine gittiği ortaya çıktı.

PTT 1. Lig takımlarından Karşıyaka bu sezon beşinci teknik direktörü olan Soner Tolungüç'le 1.5 yıllk sözleşme imzladı. Tolungüç imza töreninde "Daha herşey bitmedi" diyerek camiaya umut verdi.

"BU SÜREÇTE TAKIM OLABİLMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ"

Futbolcu olarak 1996-97 sezonunda formasını giydiği yeşil-kırmızılı kulübe 19 yıl sonra teknik direktör olarak dönen ve 1 yılı opsiyonlu 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Tolungüç, "Pazartesi günü yönetimle de konuştum, önümüzde 9 maçlık kritik bir dönem var. Rakiplerimize göre 7 puanlık bir avantaj yakalamamız lazım. Bu durumları yaşamış, aynı sıkıntılarla ligde kalmayı başarmış tecrübeli bir camia var. Bu süreçte takım olabilmemiz çok önemli" diye konuştu.

Elinde sihirli değnek bulunmadığını belirten Soner Tolungüç şöyle konuştu:

"HER ŞEY KARŞIYAKA İÇİN"

"Zamanımız kısa ama kadromuzdaki oyuncular bu ligin çok tecrübeli isimleri. Geçmişte neler yaşandığına bakmayacağız. Biz kazanma duygusunu yerleştirip maç maç gideceğiz. Takım teknik adam konusunda hafta başından bu yana yalnız kaldı. Belki fizik olarak Elazığspor maçına tam hazırlanamadılar ama zihinsel antrenman da önemli. Her şey Karşıyaka için. Son düdüğe kadar savaşmayı bırakmayacağımızı herkes bilsin. Mücadeleci bir takım yaratacağız. İnsanın içinde herşeyin bittiğinde bile başaracak bir potansiyel vardır."

CENGİZ ÖZYALÇIN TELEFON AÇIP TEKLİF YAPTI

Soner Tolungüç'ün, Karşıyaka'ya gelmek için Galatasaray'ı reddettiği ortaya çıktı. Tolungüç'ün dün İzmir'e hareket ettiği sırada Galatasaray 2'nci Başkanı Cengiz Özyalçın'ın kendisine telefon ederek yeni Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'in ekibinde yer almasını teklif ettiği öğrenildi. Galatasaray'ın 'un UEFA Pro Lisans belgesi olmayan Riekerink'in yerine esame listesine teknik direktör olarak Tolungüç'ün adını yazdırmayı planladığı da ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılılarda futbolcu olarak da görev yapan Soner Tolungüç, Karşıyaka'yla anlaştığı için teklifi kabul etmediğini açıkladı.

RIDVAN DİLMEN: KURTARIRSAN HEYKELİNİ DİKERLER

Yeşil kırmızılı takımın eski teknik direktörlerinden Rıdvan Dilmen'in de Tolungüç'e, "Karşıyaka'yı düşmekten kurtarırsan senin heykelini dikerler" dediği belirtildi.

Futbolu bıraktıktan sonra Konyaspor, Kocaeli Birlikspor, Güngören ve Gençlerbirliği'nde antrenörlük, Adana Demirspor'da teknik direktörlük yapan 52 yaşındaki Tolungüç'ün yardımcılıklarını Nedim Tanrıverdi, Evren Nalbant, Murat Erdeğer yapacak.

YENİ SPORTİF DİREKTÖR ATİLLA GÜNEŞ

Teknik direktör sorununu Soner Tolungüç'le anlaşarak çözen Karşıyaka yönetimi, eski kaptan Atilla Güneş'i de sportif direktörlüğe getirdi. Futbolculuğu döneminde 1996-97'de Tolungüç'le Karşıyaka'da birlikte forma giyen Güneş, kulüpte son olarak 2011-12 sezonunda sportif direktörlük yapmıştı.

Öte yandan, yeşil-kırmızılı ekipte önceki günkü antrenmanda göğsüne darbe alan ve kaburgasında çatlak meydana gelen kaptan Necati Ateş'in Vartaş Elazığspor karşılaşmasında forma giyemeyeceği açıklandı.

Soner Tolungüç, Galatasaray\'ı Reddedip Karşıyaka\'ya Gitti

Son Dakika Spor Soner Tolungüç, Galatasaray'ı Reddedip Karşıyaka'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ksk: Bu haber kesinlikle asparagas. Kimse gs reddedip sonuncu ksk ye gelmez. Bulabildikleri tek t.d bu . 2 maç sonra oda başlar.... umudumuzu yitirmeyelim falan filan... zaten bu yönetimle ligde kalsa ne olacak!!!! 3 0 Yanıtla
  • hukukçu23: Galatasaray da dahi olsa t.d yardımcısı olacağıma karşıyakada t.d olurum daha iyi doğru karar vermiiş helall.d 2 0 Yanıtla
  • b.n: helal olsun . iyiyken yabancıya kötüyken bize. 0 0 Yanıtla

Advertisement