Sonsuz Şükran Köyü", Sanatçıların Buluşma Mekanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Sonsuz Şükran Köyü", Sanatçıların Buluşma Mekanı Oldu

Sonsuz Şükran Köyü", Sanatçıların Buluşma Mekanı Oldu

Konya'nın Hüyük ilçesinde yönetmen Mehmet Taşdiken tarafından planlanan ve kerpiç evlerden oluşan Sonsuz Şükran Köyü, her yıl sanatçı, ressam, heykeltraş, modacı ve mankenlerin uğrak yeri oluyor Bazı sanatçıların ev sahibi de olduğu Çavuş Mahallesi'ndeki Anadolu'ya Şükran Buluşmaları etkinliğine ilgi her yıl biraz daha artıyor.

10.09.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hüyük ilçesinde yönetmen Mehmet Taşdiken tarafından planlanan ve kerpiç evlerden oluşan "Sonsuz Şükran Köyü",  her yıl daha fazla sanatçı, ressam, heykeltıraş ve modacının buluşma mekanı oluyor.

Bazı sanatçıların ev satın aldığı Çavuş Mahallesi'ndeki bölgede Anadolu'ya Şükran Buluşmaları etkinliği düzenleniyor. Modacı Cemil İpekçi, sanatçı Erol Büyükburç, sinema oyuncuları Filiz Akın, Halil Ergün, Sibel Turnagöl, şarkıcı Seyyal Taner gibi ünlüler, Beyşehir Gölü ve Anamas Dağları manzaralı, bol oksijenli mekandaki etkinliklere katılarak stres atıyor.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı ve yönetmen Mehmet Taşdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çavuş Mahallesi'nde kurdukları ve adına "Sonsuz Şükran Köyü" dedikleri mekanda hedeflerine ulaşmak için gayret ettiklerini söyledi.

Burada sanatçıların da katılımıyla bir oluşum meydana getirmeyi amaçladıklarını belirten Taşdiken, senenin belirli günlerinde sanatla ilgilenenleri burada buluşturmayı, çağdaş sanatı Anadolu insanıyla kaynaştırmayı arzu ettiklerini kaydetti.

Beşincisini 3-7 Eylül tarihlerinde düzenledikleri Anadolu'ya Şükran Buluşmaları etkinliğini de bu amaçla planladıklarını dile getiren Taşdiken, köyü, Anadolu sanatının öncü merkezi haline getireceklerini anlattı. Taşdiken, Anadolu kültür ve sanatının simgesel mekanlarından birini oluşturmayı istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kurulan yeni yaşam alanına çevre yörelerden insanlar akın akın geliyor. Sadece konserlerdeki şarkıcıları değil, buraya yerleşen insanları da alkışlıyor. Yöre insanıyla sanatçılar arasında çok ciddi bir yakınlaşma ve paylaşma var. Mekan, bugün için tam olarak olmasa bile geleceğe yönelik olarak Anadolu'da kültür ve sanatın simgesel mekanlarından birisi olacak. O yüzden böyle bir mekanın oluşturulması Türk sanatı ve kültürü için de çok önemli."

Şükran Köyü, Alman sanatçılara da açılacak

Köyde şu anda 30 kerpiç ev bulunduğunu ifade eden Taşdiken, fazla yapılaşmaya gitmeyeceklerinin altını çizdi.

Buradaki yaşam alanını canlı tutmayı amaçladıklarını anlatan Taşdiken, "Önümüzdeki yıl Almanlarla bir çalışma yapma niyetimiz var. Almanya'daki  kültür kuruluşlarının altyapısında çok Türk var. Türkiye'ye yönelik bir  ilgiyi de hazırlamış durumdalar. O bakımdan hem Almanya'daki Türk sanatçılar hem Türk kökenli Alman sanatçılar hem de doğrudan Almanların da yeni bir deneme olarak buraya sık gelip gitmesi, belki birkaç tanesinin ev sahibi olması anlamında yeni bir deneme yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sonsuz Şükran Köyü', Sanatçıların Buluşma Mekanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement