Sonunda Bu da Oldu! Toyota 'Dan Direksiyonsuz Otomobil… - Son Dakika
Teknoloji

Sonunda Bu da Oldu! Toyota 'Dan Direksiyonsuz Otomobil…

Sonunda Bu da Oldu! Toyota \'Dan Direksiyonsuz Otomobil…

Oldukça ara bir dönemde yaşıyoruz.

03.12.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oldukça ara bir dönemde yaşıyoruz. Bundan 10 sene önce hayal ettiğimiz, bilim kurgu filmlerinde görüp imrendiğimiz hemen hemen tüm ürünler karşımıza çıkar oldu. Aynı Toyota 'nın yeni otomobili gibi…

Toyota 'nın geleceğe yönelik tasarladığı ürünlerin ilki değil ancak oldukça konuşulacak bir tasarımı ile karşı karşıyayız. Toyota 'nın gözler önüne serdiği yeni otomobili günümüzde konuşulan elektrikli, güneş enerjisiyle çalışan, sürücüsüz otomobil konseptinden oldukça farklı çünkü bir otomobil için olmazsa olmaz diye düşünülen direksiyon, Toyota 'nın geleceğin araçları arasında yer alması beklenen modelinde yok!

Hemen hemen her alanda olduğu gibi otomobil dünyasında da markalar birbirleri ile omuz omuza mücadele ederken farklı özelliklerde tasarladıkları otomobillerle markalarını bir adım öne çıkarmaya çalışıyorlar.

Günümüzde sürücüsüz ve kendi kendine park edebilen araçlara odaklanılmışken Toyota tasarladığı yeni modeli FV2 Concept ile hem şerir içi kullanım için uygun boyutta hem de üzerinde direksiyonu bulunmayan bir araçla karşımıza çıktı.

Ayakta ve oturularak kullanabileceğiniz Toyota FV2 Concept vücudunuzla yaptığınız hareketleri algılayarak ona göre harekete geçiyor. Başka bir deyişle sağa ve sola doğru ağırlığınızı verdiğinizde sanki direksiyonu sağa veya sola doğru çeviriyormuşsunuz gibi reaksiyon veren Toyota FV2 Concept aynı zamanda sizin ileri ve geriye doğru yaptığınız hareketleri de yorumlayarak buna paralel olarak tepki veriyor.

Sürüş anındaki hareketlerinize göre aracın dış cephesinde yer alan ışığın da değiştiği Toyota FV2 Concept'de şimdilik tek sorun güvenlik gibi görünüyor.

Piyasaya çıkış tarihi henüz belli olmayan Toyota FV2 Concept'i anlatan o video ile şimdi sizleri baş başa bırakıyorum. İyi seyirler… Peki siz geleceğin otomobili direksiyonsuz Toyota FV2 hakkında ne düşünüyorsunuz?

The post Sonunda Bu da Oldu! Toyota 'dan direksiyonsuz otomobil… appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Sonunda Bu da Oldu! Toyota 'Dan Direksiyonsuz Otomobil… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement