Sony Dinamitin Fitilini Ateşledi! - Son Dakika
Teknoloji

Sony Dinamitin Fitilini Ateşledi!

Sony Dinamitin Fitilini Ateşledi!

Sony'nin yeni amiral gemisi mobil pazardaki değişikliklerin sorumlusu olacak.

03.09.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Japon üretici dün IFA 2015 kapsamında düzenlediği basın toplantısında yeni Xperia ailesini tanıttı. Şüphesiz yeni serinin en dikkat çeken telefonu ise 4K ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium. Dünyada ilk 4K ekranlı telefon olma özelliğini taşıyor.


5.5 inç'lik ekran 2160x3840 çözünürlük sunuyor ve 806 ppi yoğunluğuna sahip. Oldukça yüksek bir rakam. Tahminen bu ekran Japan Display (JDI) tarafından üretildi. JDI aslında Sony, Toshiba ve Hitachi'nin ortak girişimi. Ekran paneli üretiminde usta bir isim. Apple'ın 2016'daki bazı cihazları için JDI'ın kapısını çaldığı söyleniyor. Her neyse biz gelelim asıl konumuza.


Xperia Z5 Premium'un resmiyete kavuşmasından kısa süre sonra öngörüler gelmeye başladı. Çinli bir analist Xperia Z5 Premium ve mobil pazar hakkında ilginç yorumlarda bulundu. Analiste göre Sony'nin 4K ekranı diğer şirketlerin planlarını hızlandırmasına sebep olacak. Analist Samsung, LG ve HTC gibi üreticilerin rekabette geri kalmamak için 4K ekranlı modellerini beklenenden daha erken piyasaya sürebileceğini belirtiyor. Bununla birlikte bazı Çinli üreticilerin de 4K ekran kervanına katılmayı hedeflediğini belirtti. Analist ayrıca Sony'nin Xperia Z5 serisinde kullandığı kamera çözümünü pazarlayarak 2016'da gelirini arttıracağını düşünüyor. Kısaca yapılan yorum Sony'nin 4K ekran ve kamera ile mobil pazarda yükseleceği yönünde. Sizin yeni Xperia Z5 ailesi hakkındaki yorumunuz nedir? Hangi modeli satın almayı düşünüyor sunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony Dinamitin Fitilini Ateşledi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement