Sony'nin Akıllı Gözlüğü Ces 2015'te Gösterilecek - Son Dakika
Teknoloji

Sony'nin Akıllı Gözlüğü Ces 2015'te Gösterilecek

Sony\'nin Akıllı Gözlüğü Ces 2015\'te Gösterilecek

Sony, CES 2015'te geliştirmiş olduğu akıllı gözlüğünü görücüye çıkaracak.

18.12.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Teknolojinin birçok alanında varlığını gösteren Sony'nin uzun zamandır akıllı gözlük üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Son günlerde siber saldırılara maruz kalan Japonya merkezli teknoloji devi Sony, Google Glass'a benzer bir gözlük geliştirdiğini resmen açıkladı. OLED teknolojili tek lensli ekran modülü üzerinde çalıştığını belirten Sony, merakla beklenen gözlüğün bazı detaylarını da duyurdu.


Şimdilik SmartEyeglass olarak adlandırılan akıllı gözlük aslında herhangi bir normal gözlüğe takılabiliyor. Bu sayede kullanıcılar kendi gözlüklerinde bu modülü kullanabilme fırsatına sahip oluyor. Bluetooth 3.0 bağlantısını kullanan gözlük, 0.23-inç büyüklüğünde ve 640 x 400 piksel çözünürlüğünde OLED mikro ekrana sahip. Gözlük işlem gücünü ise ARM Cortex-A7'den alıyor. Ayrıca Sony, modülün çıkarılabilir olduğunu ve bu sayede gerekli olduğu zamanlarda (spor yaparken) kullanılabileceğini de belirtiyor.


Sony, 2015 yılında seri üretime geçmeyi planlıyor. Sony, 6-9 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES 2015'te ise konsept modelini tanıtacak.





Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony'nin Akıllı Gözlüğü Ces 2015'te Gösterilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement