Sony Yine Hack'lendi - Son Dakika
Teknoloji

Sony Yine Hack'lendi

Sony Yine Hack\'lendi

Sony'nin son dönemde yine başı hacker'larla dertte.

26.11.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Japon Sony'nin birçok alanda faaliyetleri bulunuyor. Mobil sektörden tutun da müziğe, sinema sektörüne kadar geniş bir yelpazeye sahip ve bu yelpaze, hacker'ların saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor.


Bundan birkaç yıl öncesinde, Sony'nin PSN sistemi hack'lenmiş ve milyonlarca kayıtlı kullanıcının özel bilgileri tehlikeye düşmüştü. Bu durumdan ötürü özür dileyen Sony, güvenlik tedbirlerini artırarak daha iyi hizmet vereceklerini dile getirmişti. Günümüze daha yakın bir zaman dilimine gittiğimizde ise, 2K Games, Windows Live ve Sony PSN kullanıcılarının yine hacker'ların saldırılarının hedefi olduğunu görüyoruz. Ve şimdi...


Guardians of Peace isimli hacker grup, Sony'nin sinema kanadını yani Sony Pictures'u hack'ledi. Grubun iddiasına göre ellerinde özel bilgiler de dahil olmak üzere Sony'nin birçok bilgisi var. Ve istedikleri yapılmazsa, bu bilgileri herkese açık bir şekilde paylaşacaklarını dile getiriyorlar. Ancka elde nasıl bilgiler var ve Sony'den neler isteniyor, bu konular henüz bilinmiyor. Grup, daha önce de Sony'yi uyardığını ekliyor.


Şu an Sony Pictures çalışanlarının ofis bilgisayarları kapalı, Wi-Fi bağlantıları sonlandırılmış ve mail servislerine girişler yapılmıyor. Şimdilik bir bekleyiş süreci var ve nelerin olacağı merak konusu. Los Angeles Times'ın haberine göre Sony'nin animasyon stüdyoları ve müzik tarafı bu saldırılardan etkilenmedi.


Konu hakkında kısaca bilgi veren Sony, durumun araştırıldığını, şu aşamada fazla bilgi vermeyeceklerini bildiriyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony Yine Hack'lendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement