Sorgun Belediyesinde Toplu Sözleşme - Son Dakika
Yerel

Sorgun Belediyesinde Toplu Sözleşme

Sorgun Belediyesinde Toplu Sözleşme

Yozgat’ın Sorgun Belediyesi ile Hak İş’e Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

04.03.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi ile Hak İş'e Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sorgun Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ferman Zararsız ve işçiler katıldı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, işçinin alın teri üzerinden hiçbir zaman pazarlık yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını söyledi. Şimşek, işçileri kendi evladı gibi gördüğünü ve babaların hiçbir zaman evlatlarını mağdur etmeyeceğini ifade ederek, "Hizmet İş Sendikası ile imzaladığımız bu sözleşme sonucunda 66 işçimize birinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 21 zam verilmiştir. Bu oran 410 lira ile 450 lira arasında bir ücret artışı demektir. Birinci yılın ikinci 6 ayı ve ikinci yıl için hükümetçe devlet memurlarına verilen zam oranı uygulanacaktır. Gönül isterdi ki Sorgun Belediyesi çalışanları daha çok kazansın. Sizlere daha çok zam verelim. Ancak yapılması öncelikli işlerimiz var. Yapılması gereken yatırımlar var. Oralara kaynak ayırmak zorundayız. Bütün bunlara rağmen sizlere güzel bir iyileştirme yaptık. Verdiğimiz bu zam, diğer belediyelere de örnek olur düşüncesindeyim. Bizde taşeron işçi olarak çalışan kardeşlerimiz de önümüzdeki aylarda bin liranın altında ücret almayacak. Bunu da sizin işverenlerinizle oturup görüşeceğiz" dedi.

Göreve başladığı günden bu yana herkese eşit davrandığını belirten Şimşek, "Haftanın 7 günü, Cumartesi Pazar demeden çalıştık. Hükümetimizin desteğini arkamıza alarak yol yaptık, kanalizasyon alt yapısını tamamen yenileyip, şehrin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak borular döşedik. Yeni su kuyuları açarak suları akmayan bir Sorgun'dan, suları hiç kesilmeyen bir Sorgun konumuna geldik. Sorgunlunun layık olduğu hizmetleri yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ferman Zararsız'da sendika olarak 'önce insan, önce emek' dediklerini belirterek, "Onun için biz işçilerimizin, geçici, taşeron diye sınıflandırılmasını istemiyoruz. Biz emeğin ve alın terinin mücadelesini veriyoruz. Bu ayırımın bir an önce sonlandırılması konusunda elimizden geleni yapacağız. 6111 Sayılı yasa ile belediyelere 2015 yılında belediyelere işçi alınacaksa, bizim talebimiz bu işçiler, şu an çalışan geçici işçiler ve taşeron işçilerden olsun. Şu anda TBMM'nde bir çalışma yapılıyor. Sanırım 2015 yılında tamamlanacak. Bu yasanın çıkması durumunda taşeron işçi olarak çalışan kardeşlerimiz üvey evlatlıktan kurtulacak" dedi.

Konuşmaların ardından törenle Sorgun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Belediyesinde Toplu Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement