Sorgun'da "Anız Yakmayın" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da "Anız Yakmayın" Uyarısı

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçilerden anız yakmamalarını istedi.

03.08.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçilerden anız yakmamalarını istedi.

Tuzlacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anız yakmanın toprağın doğal yapısına ve verimliliğine zarar verdiğini, çevre için de büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Tuzlacık, çiftçilerin anız yakma alışkanlıklarından vaz geçmesi gerektiğini söyledi.

Karabalı köyü yakınlarında bir tarlada çıkan anız yangınının kısa sürede yayıldığını belirten Tuzlacık, yıl boyunca emek verdiği tarlasından ürün bekleyen çiftçinin bu olayla korkulu anlar yaşadığını ifade etti.

Tarladan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangına kısa sürede müdahale etmesi sonucu ekili alana sıçrayan alevlerin tarlanın tamamına yayılmadan kontrol altına alındığını kaydeden Tuzlacık, "Anız yakarak ciddi yangınlara da neden olunmaktadır. Çiftçilerimizden ricam hasat sonrası anız yakmasınlar. Hasat sonrası geriye kalan ürün sapları toprağın verimliğini de olumlu yönde etkilemektedir. Bu yüzden çiftçilere tekrar tekrar çağrım, toprağı korumak, verimliliğini arttırmak için anız yakmasınlar. Bu yöndeki uyarılara lütfen kulak versinler" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da 'Anız Yakmayın' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement