Sorgun'da Dere Yatakları Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Dere Yatakları Temizleniyor

Sorgun\'da Dere Yatakları Temizleniyor

Sorgun Belediyesi kötü koku ve haşereleri önlemek amacıyla dere yataklarında temizlik çalışması başlattı.

23.07.2014 14:06  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden geçen Eğriöz ve Delibaş derelerinde temizlik çalışması yapıldığını belirtti.

Dere yataklarının her yıl düzenli bir şekilde temizlendiğini ifade eden şimşek, "Yaz ayılarında sinek, sivrisinek ve haşerelerin ürememesi, çevreye pis kokuların yayılarak vatandaşlarımızı rahatsız etmemesi, sağanak yağışlar sonucunda oluşabilecek selin zarara yol açmaması için ilçemizden geçen derelerin yataklarını temizlemeye başladık." dedi.

Şimşek, bazı vatandaşların da çöplerini dere yataklarına attığını, bu durumun hem çevre kirliliği yarattığını hem de insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Dere yataklarının kirlenmesi, sinek, sivrisinek ve haşerelerin üremesine davetiye çıkarıyor. Ben vatandaşlarımızdan çöplerini derelere atmamalarını rica ediyorum. Sağlımızı korumak için çöplerimizi derelere değil, belediyemizin bırakmış olduğu konteynerlere atalım. Temizlik işçilerimiz günlük temizlik yapıyor,  ancak derelere atılan çöplerin toplanması çok zor oluyor. Ayrıca konteynerlere attığımız çöpleri de mutlaka poşetleyelim." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Dere Yatakları Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement