Sorgun'da Girişimcilere Yönelik Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Girişimcilere Yönelik Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sorgun\'da Girişimcilere Yönelik Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sorgun’da genç ve kadın girişimcilere yönelik KOSGEB bilgilendirme toplantısı yapıldı.

16.06.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun'da genç ve kadın girişimcilere yönelik KOSGEB bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOSGEB Sorgun temsilciliği tarafından düzenlenen geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısına Sorgunlu girişimciler yoğun ilgi gösterdi. KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık ve KOBİ Uzmanı Mücahit Alper Karcı'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, girişimci adaylarına KOSGEB'in işletme kurma sürecindeki destekleri anlatıldı. Karcı, iş yeri kuracak kişilerin uygulamalı eğitime katılarak belge almaları gerektiğini ifade etti. Başvuru koşulları hakkında bilgi veren Karcı, "Eğitime katılıp sertifika alındıktan sonra yeni iş yeri kuracak kişiler Yeni Girişimci Desteği için talepte bulunabilirler. Geçtiğimiz günlerde mevzuatta değişiklik yapıldı, bu değişiklik girişimcilerin işini daha da kolaylaştırarak desteğini alan girişimcinin 2 ay içerisinde işini kurması gerekiyor. KOSGEB'e kayıt olup sertifikasını alan girişimciler iş planları ile bize müracaat ettikleri takdirde destek kapsamında iş planlarının gerektirdiği tüm imkanlardan yararlanabilecekler" dedi.

Yapılan son değişikliklerde destek oranı erkeklerde yüzde 70, kadın, engelli, gazi aynı zamanda birinci derecede şehit yakını girişimcilerde ilimizde yüzde 90'a çıkarıldığını dile getiren Karcı tüm girişimcileri girişimci eğitimine katılıp KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurmaya davet etti.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık'da, KOSGEB destekler hakkında bilgi verip, girişimcilerin ve işletmelerin verilen desteklerden yararlanmasını istedi.

Toplantı sonunda KOSGEB Sorgun temsilcisi Yusuf Yılgın, 27-30 Haziran tarihleri arasında genç ve kadın girişimcilere yönelik 30 kişilik bir uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceği söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Girişimcilere Yönelik Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement