Sorgun'da "Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da "Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı"

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı düzenlendi.

28.08.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Ali Arslantaş, Sorgun Halk Eğitimi Merkezinde düzenlen toplantıda, merkezin geçen yıllarda önemli işlere imza attığını, bu yıl da kendilerinden aynı başarıyı beklediğini söyledi.

Türkiye'nin genel sorunlarının başında kalifiye eleman sıkıntısı geldiğini, tüm ülkede olduğu gibi Sorgun'da da esnafın bu sıkıntıyı yaşadığını ifade eden Arslantaş, "İstihdama yönelik ara eleman sorununun çözülmesi gerekir. Halk eğitimi müdürlükleri yetiştirdikleri elemanlarla bu konularda biraz da olsa sorunun çözümünde yardımcı olabiliyorlar" diye konuştu.

Arslantaş, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Geçen yıl aldığımız bir kararla engelli kardeşlerimizin devlet dairelerine girişteki sıkıntılarını ortadan kaldıracak adımları attık. Bir çok kamu kurumuna engelli giriş rampaları yaptırdık. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Halk Eğitimi Müdürü Ali Erol da geçen yıl açılan kurslar, öğrenci sayıları ve bu yıl açılacak kurslarla ilgili bilgiler verdi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Gezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömür Kaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da 'Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement