Sorgun'da "Hep Gül Aysel" Tiyatro Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da "Hep Gül Aysel" Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin çok yönlü anlatıldığı tek perdelik "Hep Gül Aysel" isimli tiyatro oyunu Sorgun ilçesinde sahnelendi.

13.04.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin çok yönlü anlatıldığı tek perdelik "Hep Gül Aysel" isimli tiyatro oyunu Sorgun ilçesinde sahnelendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununu Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Müftü Hasan Görer ve tiyatro severler beğeniyle izledi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, oyun öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğunu, kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Kadının toplum hayatında büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, "Ülke genelinde kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu tiyatro oyununun ilçemizde sahnelenmesini istedik. Kadına yönelik şiddeti nerede, ne şekilde olursa olsun kınıyor ve kabul etmiyoruz. Şiddet, kadının yaşama, kendini güvende hissetme, eğitim, iş ve sosyal hayata katılmasını olumsuz etkileyen bir süreçtir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sorgun'da 'Hep Gül Aysel' Tiyatro Oyunu Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement