Sorgun'da İnşaatı Süren Okullar Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da İnşaatı Süren Okullar Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, inşaat çalışmalarında sona gelinen Agah Efendi Ortaokulu, Sorgun İmam Hatip ve Araplı İmam Hatip Ortaokullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirdi.

26.08.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, inşaat çalışmalarında sona gelinen Agah Efendi Ortaokulu, Sorgun İmam Hatip ve Araplı İmam Hatip Ortaokullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirdi.

Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 4 okul ve 2 yurtta inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Agahefendi İlkokulu bahçesi içerisine yapılan 20 derslik yeni binada ise sona yaklaşıldığını ve bu okulun 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına yetişeceğini belirten Ekinci, "Yeni binanın yanı sıra Agah Efendi ortaokulunun eski binasının da ısı yalıtımı ve çevre düzenlenmesi yeniden yapılıyor. Eski bina ortaokul olarak kullanılacak, yeni bina ise ilkokul olacak" dedi.

Diğer yandan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi tarafından yaptırılacak yeni okulun Oral Bektaş İlkokulu eski binasının yerine yapılacağını anlatan Ekinci, "Bu nedenle Oral Bektaş İlkokulu eski binası tamamen yıkılacak. Zaten yıkım çalışmaları da sürüyor. Burada 20 derslikli modern bir okul inşaat çalışması başladı. Yine Sorgun İmam Hatip Lisesi bahçesi ile Araplı beldesine yapılan 11 derslikli İmam Hatip ortaokullarının inşaatının da yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" diye konuştu.

Okul onarımı ve yurt yapımı ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Ekinci, "Anadolu İmam Hatip Lisesinde onarım işleri, Atatürk ilkokulunda ise çatı onarımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Bunların dışında Kız İmam Hatip Öğrenci Yurdu kaba inşaatı da şu an tamamlanmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Ekinci, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına bir ay kaldığını hatırlatarak, onarımı işleri yapılan okullarda çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını öğrencilerin sorunsuz derslerine başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da İnşaatı Süren Okullar Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement