Sorgun'da Stk Temsilcileri Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Stk Temsilcileri Yemekte Buluştu

Sorgun ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

18.04.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen yemeğe, Sorgun Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Başkanı Üzeyir Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Kızılay Derneği Başkanı Ali Ateş katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, ilçenin sorunlarını ele almak için böyle bir yemek organizasyonu yaptıklarını ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bizler burada Sorgun'un için neler yapmalıyız, ya da neler yapabiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunmak üzere toplandık. Bu toplantı bir başlangıç olacak ve bundan böyle ayda bir kez bu toplantıyı yapmayı planlıyoruz. Hızla göç alan ilçemiz, artık hızla göç verme başladı. Sorgun'un nüfusu ne kadar çok olursa, ilçemiz de, esnafımız da, sivil toplum örgütlerimiz de o kadar büyür. Bunun için öncelikli hedefimiz bu göçü durdurmak ve yeniden göç alan bir ilçe konumuna gelmektir. Bunun için de öncelikle yapılması gereken istihdamı artırmaktır. Bizler bugünden sonra ilçemize gerek turizm, gerek ekonomik, gerekse kültürel konularda neler yapabiliriz bunların çalışmasını yapacağız."

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş ise yaptığı açıklamada, bu güne kadar Sorgun'da STK'ların kabuklarına çekildiğini ve sessiz kaldığını, bunun sadece Sorgun'da değil tüm Türkiye'de bu konumda olduğunu belirtti.

STK'ların bundan böyle gücünü gösterme zamanının geldiğini belirten Aktaş,  bunun için ilçenin kalkınmasında yapılacaklar konusunda tüm STK'ların taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Stk Temsilcileri Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement