Sorgun'da Yaz Kuran Kursları Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Yaz Kuran Kursları Başlıyor

Sorgun\'da Yaz Kuran Kursları Başlıyor

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Yozgat'ın Sorgun merkez, köy ve kasabalarında toplam 217 camide yaz kuran kursu açılacak.

20.06.2015 09:18  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Yozgat'ın Sorgun merkez, köy ve kasabalarda toplam 217 camide yaz kuran kursu açılacak.

Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, 2013 yılında 34 camide açılan Yaz Kur'an Kurslarına 2 bin 500 öğrenci kayıt yaptırdığını, 2014 yılında ise 5 bin 300 öğrencinin yaz kuran kurslarına katıldığını 268 görevlinin ise hizmet ettiğini söyledi.

Yaz kuran kurslarının 2 ay süreceğini ifade eden Müftü Ekinci, "Yaz Kur'an Kursları için pazartesi gününden itibaren kayıtlara başlayacağız. Çocuklarımızın küçük yaşta Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri daha kolay oluyor. Aynı zamanda bu yaşlarda Kur'an öğrenmeleri de çok önemli. Gerek merkez, gerekse köylerdeki camilerin hepsinde bu kursları açmayı planladık. Bu konuda ailelerimizin de duyarlı davranarak çocuklarını Pazartesi gününden itibaren camilere göndermelerini bekliyoruz. Ayrıca çocuklarımız camilere gelirken nüfus cüzdanlarının fotokopisini getirmelerini önemli rica ediyoruz" - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Yaz Kuran Kursları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement