Sorgun'dan Avrupa'ya Tekstil İhracı - Son Dakika
Ekonomi

Sorgun'dan Avrupa'ya Tekstil İhracı

Sorgun\'dan Avrupa\'ya Tekstil İhracı

FGS Tekstil, ürettiği penye, tişört, eşofman takımı, pijama ve pantolon gibi ürünleri Avrupa'ya ihracat ediyor.

11.07.2011 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde 2 ay önce faaliyete başlayan FGS Tekstil, ürettiği penye, tişört, eşofman takımı, pijama ve pantolon gibi ürünleri Avrupa'ya ihracat ediyor.

Sorgun El Sanatları Merkezi'nde tekstil faaliyetine başladıklarını belirten firmanın sahibi Feramuz Gencer, "Amacımız, Sorgun İlçemizde işsizliğin önüne geçerek istihdam alanlarını genişletmek olacak. Buradaki iş gücünün üretime dönüştürülmesi amacıyla ilk etapta 35 kişiye istihdam sağladık. Bu kişilere eğitim vererek, daha önceki kalifiye elemanlardan da faydalanarak üretime başladık. Şu anda penye grubunda ihracatta fason yapıyoruz. Yani yurt dışına gidecek olan ürünleri bir firma aracılığıyla alarak fabrikamıza getiriyoruz. Biz de burada kesim, dikim, ütü ve paketleme yapıyoruz. Bir anlamda kumaş bize top halinde geliyor, koli halinde çıkıyor. Günlük bin adet ürün çıkartıyoruz. Ancak bu sayı modeline göre değişebiliyor" dedi.

Daha kalifiye elemanlara ulaştıklarında ürün sayısının artacağını kaydeden Gencer, "Şu anda bazı elemanlarımız eğitim döneminden geçiyor. İleriki günlerde kalifiye elemanlara ulaştığımızda günde bin adet üretimden 2 bin ürün üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 35 kişiye sağlanan istihdamı ikiye katlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Feramuz Gencer, ürünleri İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelere ihraç ettiklerini de belirtirken, "Ürünlerimizi pazarlama konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye tekstil sektöründe çok verimli bir döneme girdi. Türkiye tekstil sektöründe bir marka haline gelmiştir. Yozgat da bu konuda önemli bir ivme kazanmıştır" dedi. - Yozgat/ Sorgun

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sorgun'dan Avrupa'ya Tekstil İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement