Sorgun Eskkk, 35 Milyon Lira Kredi Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Sorgun Eskkk, 35 Milyon Lira Kredi Dağıttı

Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Selahattin Gündüz, 2014 yılında üyelerine 35 milyon lira kredi sağladıklarını bildirdi.

24.02.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Selahattin Gündüz, 2014 yılında üyelerine 35 milyon lira kredi sağladıklarını bildirdi.

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık faiz oranının bankalara göre düşük olması nedeniyle üyelerinin geçen yıllara oranla daha fazla kredi kullandığına dikkat çekti. Bin 723 üyesi bulunan kooperatife, bu yıl 135 yeni üye daha kaydettiklerini anlatan Gündüz, plasmanlarının 54 milyon lira olduğunu ve kullanılan kredilere 5 yıla kadar vade yapabildiklerini söyledi.

Kullanılan kredi miktarının 2013 yılında 25 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Gündüz, geçen yıl ise yüzde 40 artışla bu rakamın 35 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Kooperatif olarak üyelere 150 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini belirten Gündüz, "Şu anda takipte bulunan alacak oranımız yüzde 2,5 civarındadır. Bu rakam bir önceki yıl da aynıydı. Bizim esnafımızdan isteğimiz, geri ödemede zorlanmayacakları kadar kredi kullansınlar. Bu şekilde hem kendileri borçlarını geri öderken zorlanmazlar, hem de yeni kredi çekmek isteyen esnafların da sorun yaşamamalarını sağlamış olurlar. Şu anda hiçbir bankanın sunmadığı kredi faiz oranlarını esnaf kefalet kooperatifleri sunuyor. Bunu üyelerimiz iyi değerlendirsin" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun Eskkk, 35 Milyon Lira Kredi Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement