Karga, Bin Dönümlük Hububat Ekili Alanının Yanmasına Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Karga, Bin Dönümlük Hububat Ekili Alanının Yanmasına Neden Oldu

Karga, Bin Dönümlük Hububat Ekili Alanının Yanmasına Neden Oldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyünde bir karganın elektrik hatlarına takılıp, kontak yaptırması sonucu yaklaşık bin dönümlük hububat ekili alan yanarak kül oldu.

25.07.2015 14:37  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyünde elektrik hatlarına takılan karga bin dönümlük hububat alanının yanmasına neden oldu.

KARGANIN NEDEN OLDUĞU YANGIN İTFAİYEYİ HAREKETE GEÇİRDİ

Yangın, Sorgun'a bağlı Dişli Köyüne ait Taşlık Yolu mevkiinde bugün saat 10.30 sıralarında bir karganın elektrik hatlarına takılıp, kontak yaptırması sonucu meydana geldi. Köylülerin durumu itfaiye ekiplerine bildirmesi üzerine Sorgun Belediye İtfaiye Müdürlüğüne bağlı 2 itfaiye aracı ve iş makineleri ile yangına müdahale edildi.

İKİ SAATLİK ÇALIŞMA SONUNDA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Köylüler ise traktör arkasına bağladıkları pulluklar ve ellerine aldıkları küreklerle yangına müdahale ettiler. Yaklaşık iki saatlik bir çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

KARGALAR YÜZÜNDEN 2 BİN 100 DÖNÜMLÜK ALAN KÜL OLDU

Soğutma çalışmasının ardından Sorgun Belediye İtfaiye ekiplerinin yaptığı ilk belirlemelere göre elektrik trafosuna çarpılan bir karganın yangına sebep olduğu belirlendi. Sorgun'da son bir hafta içerisinde elektrik trafosuna çarpılan karga nedeniyle yaklaşık 2 bin 100 dönümlük hububat ekili alan kül oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karga, Bin Dönümlük Hububat Ekili Alanının Yanmasına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement