Sosa'ya Ameliyat Gibi Tedavi - Son Dakika
Spor

Sosa'ya Ameliyat Gibi Tedavi

Sol diz iç yan bağı kopan Tangocu'ya dün yapılan operasyon 2 saat 10 dakika sürdü.

12.10.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEŞİKTAŞ Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, siyah-beyazlı takımın Arjantinli yıldızı Jose Ernesto Sosa'yı sahalara erken döndürmek için her yolu deniyor... Balıkesir maçında sol dizine aldığı darbe sonrası iç yan bağı tamamen kopan Sosa'nın normal bir tedaviyle sahalara dönüş süresi 10-12 hafta... Ancak Karanlık, F.Bahçe'nin doktoru olduğu dönemde aynı sakatlığı yaşayan Selçuk Şahin'i 7 haftada iyileştirmişti. Sakatlanan futbolcuların sahalara dönüşü konusunda süre vermeyen Karanlık, Sosa konusunda tam anlamıyla seferberlik ilan etmiş durumda...

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Karanlık, dün Tangocu'ya ameliyat gibi bir tedavi yaptı. Gerçekleştirilen PRP tedavisi 2 saat 10 dakika sürdü. Çünkü her zamankinden farklı olarak oyuncunun sadece damarından değil, bu kez iliğinden de kan alındı. Alınan kan bir dizi işlemden geçirildikten sonra oyuncunun problemli bölgesine enjekte edildi. İşin daha da ilginç tarafı ise bu tedavi sisteminin kanser hastalarının tedavisinde kullanılıyor olması. Türkiye'de PRP tedavisini bir sporcuya uygulayan ilk doktor olan Karanlık, dün Sosa'ya yaptığı operasyonla bir tarih daha yazmış oldu.

Öte yandan siyah-beyazlıların Balıkesir ile oynadığı maçta sakatlanan bir diğer futbolcu Mustafa Pektemek'in tedavisi de aynı yoğunlukla devam ediyor.

Beşiktaş, Sivas hazırlıklarını milli takımlara giden ve sakatlığı bulunanlardan yoksun sürdürürken oyun kurma ve şut çalışmasının ardından çift kale maç yapıldı.

Şampiy10

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sosa'ya Ameliyat Gibi Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement