Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika
Güncel

Sosyal Güvenlik Haftası

Havza Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi Müdürü Canan Kesici, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret etti.

18.05.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi Müdürü Canan Kesici, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret etti.

Başkan İkiz, insanların yaşam kalitelerini etkileyen en önemli sebeplerden birinin sosyal güvence olduğunu söyledi.

Güçlü ve sağlıklı bir toplum oluşmasının ön koşulunun ailenin korunması ve güçlendirilmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan İkiz, "Yani bir devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde ise vatandaşları da o kadar mutlu ve huzurlu demektir. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatlarını güvence altına alan SGK, aynı zamanda kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek haksız rekabeti önlemekte ve işçinin alın terine önem vermektedir. Başta kurum çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum." dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Kesici de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı 2006 yılı Mayıs ayında tek çatı altında toplayan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Güvenlik Kurumu olarak vatandaşlara hizmet sunmaya başladıklarını anlattı.

Kesici, "Sosyal Güvenlik Haftası süresince kurum içinde ve dışında vatandaşların katılımını da sağlayarak, sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Böylece vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement