Sosyal Hayata Katılımda Mekansal Gelişim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sosyal Hayata Katılımda Mekansal Gelişim" Projesi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen 2014 yılı sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında "Sosyal hayata katılımda mekansal gelişim" projesi açıldı.

30.06.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen 2014 yılı sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında "Sosyal hayata katılımda mekansal gelişim" projesi açıldı.

Pelitözü Gölpark'ta açılışa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve üyeleri ile huzurevi sakinleri katıldı.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, BEBKA'dan daha öncede birçok proje için destek aldıklarını ve turizm tanıtma merkezinin belediye işbirliğinde kısa süre içerisinde hizmete açacaklarını belirterek, Gölpark'ın alt yapı çalışmalarında BEBKA'nın büyük desteğini aldıklarını ve bundan sonraki çalışmalarda da BEBKA'nın destek vermeye devam edeceğini bildirdi.

İl Genel Sekreteri Halis Nalbant da projenin BEBKA'nın hibe karşılığında yapıldığını anlatarak, projenin sürdürülebilir proje ortağının Bilecik Belediyesi olduğunu söyledi.

Projede, hedef kitlenin yaşlılar, engelliler ve çocuklar olduğunu bildiren Nalbant, şunları kaydetti:

"Projenin iki önemli amacı vardır. Birincisi Gölpark mesire alanının engelliler ve yaşlılar tarafından rahatça ulaşabilir hale gelmesi, ikincisi de kırsal alanda çocukların sosyal hayata eşit fırsatlarla katılmasını sağlamak. Proje kapsamında, mesire alanımızın kamp karavan ve egzersiz alanlar ile yürüyüş yollarında çalışma yapıldı, oturma bankları düzenlendi. Akülü tekerlekli sandalyeler alındı ve Gölpark'ta faaliyet gösteren işletmelere dağıtıldı. 30 köyümüze oyun grupları yapıldı ve hizmete sunuldu. Proje tutarı 730 bin lira ve hibe 550 bin liradır."

Konuşmaların ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, egzersiz alanda aletleri kullanarak, akülü tekerlekli sandalyelerde deneme sürüsü yaptı. Program, Gölparkta huzurevi sakinleriyle birlikte iftar yapmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sosyal Hayata Katılımda Mekansal Gelişim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement