Sosyal Medya İçin Yasal Düzenleme Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medya İçin Yasal Düzenleme Çağrısı

Fransa AB Bakanı Desir: "Sosyal medyada nefret propagandası ve ölüm çağrılarını içeren videolar yayınlanıyor.

22.01.2015 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Kurulu'nda düzenlenen anti-semitizm konferansı için New York'ta bulunan Fransa AB Bakanı Harlem Desir ile Almanya AB Bakanı Michael Roth, sosyal medya ve internetin bazı konularda sınırlandırılması amacıyla uluslararası düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

BM'de basın toplantısı düzenleyen iki bakan, sosyal medya şirketlerinin, şiddet ve nefretin yayılmasına neden olacak mesajları iletmelerinin sınırlandırılması için üye ülkelerin birlikte çalışmasını istedi.

Fransa AB Bakanı Harlem Desir, büyük sosyal medya şirketlerinin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirterek, "Sosyal medyada nefret propagandası ve ölüm çağrılarını içeren videolar yayınlanıyor. Bu mesajların yayılmasını sınırlandırmalıyız" dedi.

Desir, basın özgürlüğüne ilişkin yasaların kabul edildiği dönemde internetin olmadığını da hatırlatarak yeni dönemin ihtiyaçlarının göz önüne alınmasını istedi.

Uluslararası toplumun, "militanların" sosyal medya ve interneti kullanarak şiddet ve ayrımcılığı körüklemesine karşı önlem almasının önemini vurgulayan Desir, çocuk pornosuna karşı şirketlerin gerekli önlemi aldığını anımsatarak, nefret suçu ve şiddet için de benzerinin uygulanabileceğini kaydetti.

"Anti-semitik ve ırkçı" söylemlerin internet kanalıyla yayılmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini de belirten Desire, "Ayrımcılık içeren, şiddet ve ölüm çağrısı yapan içerikleri yasaklayan bir yasal düzenleme olmalı" diye konuştu.

Almanya AB Bakanı Michael Roth da, benzer görüşleri ifade ederek, AB'de ve uluslararası alanda sosyal medya içeriklerine yönelik "açık ve yasal" bir düzenlemeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Medya İçin Yasal Düzenleme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement