Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı, Türel - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı, Türel

Dijital Araştırmalar Derneğinin yaptığı çalışma sonuçlarına göre, sosyal medyayı en iyi kullanan belediye başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu.

04.02.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital Araştırmalar Derneğinin yaptığı çalışma sonuçlarına göre, sosyal medyayı en iyi kullanan belediye başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Derneğin gerçekleştirdiği "Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi" çalışmasının sonuçları açıklandı. Çalışmada, belediyeler ve belediye başkanlarının en detaylı dijital ve sosyal medya performansı analizi gerçekleştirildiği belirtildi.Dijital Varlık Reytingi çalışmasında, Türkiye'deki belediye ve belediye başkanlarından oluşan 240 kullanıcının 68 kriter ışığında internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medyada etki, güncellik, etkileşim, içerik yönetiminin ölçümlendiği, derecelendirdiği, puanlandığı ve bunlara göre sıraladığı kaydedildi.2015'de dijital varlıkları en iyi kullanan il belediye başkanı 79,25 puan ve "A" reyting ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in olduğu kamuoyuna duyuruldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de 78 puan ve "A" reytingi ile ikinci olduğu bildirildi. Bu arada, Başkan Türel'in, Instagram'da 2015 yılında en iyi etkileşim ve yayın performansı gösteren belediye başkanı olarak belirlendiği de vurgulandı.

Türel, aktif sosyal medya kullanıcısı

Twitter'da @menderesturel resmi hesabında 208 bin takipçisi olan Başkan Türel'in Facebook sayfasının 130 binin üzerinde beğenisi bulunuyor. Instagram'da 4 binin üzerinde takipçisi bulunan Türel, aktif olarak sosyal medyayı kullanıyor. Vatandaşların sosyal medya üzerinden sordukları soruları yanıtlayan Türel, bildirilen sorunların çözülmesini sağlıyor.Araştırmada Türel'in, bin 300'ü aşkın tweete cevap vererek, diğer kullanıcılarla bol bol etkileşime girdiği, sorularını cevapladığı, sorunlarını dinlediğini gösterdiği belirtiliyor. Türel'in tweetlerinin yaklaşık yüzde 42'sini cevaplar oluşturuyor. Türel, aynı zamanda canlı yayın uygulaması Periscope ve mikro blog uygulaması Medium gibi mecraları Türkiye'de ilk kez kullanan belediye başkanı olarak da dikkati çekiyor.Öte yandan Türel, YouTube'a abone sayısı sıralamasında ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilk sıraları paylaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı, Türel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement