Sosyal Yardım Alanlara İşkur'dan İstihdam Desteği - Son Dakika
Yerel

Sosyal Yardım Alanlara İşkur'dan İstihdam Desteği

Sosyal Yardım Alanlara İşkur\'dan İstihdam Desteği

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları(SYDV) arasında İşbirliği protokolü imzalandı.

11.08.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları(SYDV) arasında İşbirliği protokolü imzalandı. İşsiz, yardıma muhtaç vatandaşların sosyal yardımlara bağımlı hale gelmemesi amacıyla, sosyal yardım alanların istihdama kazandırılmasına yönelik projeler geliştirilecek.

Protokol imzalanan Ezine, Ayvacık, Eceabat, Gelibolu, Bayramiç, Lapseki, Biga, Gökçeada ve Bozcada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında(SYDV) kayıtlı çalışabilir durumda olan 4 bin 662 kişi, Çanakkale SYDV'de kayıtlı 800 kişi olmak üzere toplamda 5 bin 462 kişi ile SYDV'de görevlendirilen İŞKUR Geçici İstihdam Görevlileri tarafından İŞKUR'a yönlendirmeden İŞKUR sistemi üzerinden, iş arayan kayıtlarını yaparak durumlarına uygun işgücü taleplerine yönlendirecek, işsizlik sigortası başvuruları alacak, meslek edindirme kurslarına ve toplum yararına programlara yönlendirerek sosyal yardım yararlanıcılarının hızlı ve etkin bir şekilde istihdama katılımları sağlanmış olacak.

Kişilerin iş görüşmesine gitmesi ve işe kabul edilmesi durumunda gereken yol masrafı, sağlık raporu, fotoğraf vb. giderler için, 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40-TL ile 100-TL arası 'İşe Yönlendirme Yardımı', işe yönlendirilen kişilerin, işe yerleşmesi durumunda, aynı yıl 1 defaya mahsus aylık brüt asgari ücretin 1/3'ü kadar tutar 'İşe Başlama Yardımı' ve işine düzenli devam edenler ise kömür, eğitim ve gıda yardımlarında öncelikli olarak değerlendirilecekler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Yardım Alanlara İşkur'dan İstihdam Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement