Sosyal Yardım Merkezi Yüz Güldürüyor - Son Dakika
Güncel

Sosyal Yardım Merkezi Yüz Güldürüyor

3 ay önce hizmete açılan "Sosyal Yardım Merkezi" ihtiyaç sahibi insanların yüzünü güldürüyor.

15.01.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce hizmete açılan "Sosyal Yardım Merkezi" ihtiyaç sahibi insanların yüzünü güldürüyor.

Yeni dönemde yaptıkları ilk açılışın 'Sosyal Yardım Merkezi' olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yönetim anlayışımızda 'Önce İnsan' prensibiyle hareket ediyoruz ve yapacağımız yatırımlarda bunu göz önünde bulunduruyoruz. Göreve geldikten sonra imar, planlama ve fiziki hizmetlerle birlikte sosyal alanda da örnek projeleri hayata geçirmeye başladık. Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde 'Sosyal Yardım Merkezi'ni hizmete açtık. Daha önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belirlenen yardım paketleri hediye edilirken şimdi bu merkezde onlar kendi ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapıyor. Meram'ı kardeşçe yaşanan bir ilçe haline getirmenin çabası içerisindeyiz. Belediye olarak geliştirdiğimiz ve hızla uygulamaya koyduğumuz projelerle, kanayan sosyal yaralara merhem olmak için sosyal belediyecilik alanında flaş projelere imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2 BİN 500 KİŞİYE HİZMET VERİLECEK

Harmancık Mahallesi'nde bulunan Meram Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi'nde gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaç maddelerini kapsayan 158 çeşit ürün yer alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, yapılan tahkikatlar neticesinde ihtiyaçlarına göre 1'inci, 2'nci ve 3'üncü derece olarak sınıflandırılıyor. 1'inci derecede ihtiyaç sahibi kişiler yılda 3 kez, 2'nci derecedekiler yılda 2 kez ve 3'üncü derecede olanlar da yılda 1 kez alışveriş yapabiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar randevu usulü ile Yardım Merkezi'ne başvuruyor ve kimliği ile birlikte belirtilen tarihte alışverişini yapıyor. Belediyeye yeni bağlanan mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise servisle evlerinden alınarak alışverişlerini yapma imkânı sağlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren merkezde, 3 ayda yaklaşık 350 vatandaşa hizmet verildi. 1 yılda ise yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Yardım Merkezi Yüz Güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement