Sosyal Yardımlaşmadan Sığınmacılara Destek - Son Dakika
Güncel

Sosyal Yardımlaşmadan Sığınmacılara Destek

Sosyal Yardımlaşmadan Sığınmacılara Destek

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan, Balıkesir’de 500 aileden oluşan toplam bin 800 kişilik sığınmacı bulunduğunu ifade ederek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzün 4 ayda bir gönderdiği bir miktar ödenekten yararlanıyorlar” dedi.

12.03.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan, Balıkesir'de 500 aileden oluşan toplam bin 800 kişilik sığınmacı bulunduğunu ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzün 4 ayda bir gönderdiği bir miktar ödenekten yararlanıyorlar" dedi.

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan, yaptığı açıklamada, "Balıkesir'deki sığınmacılar Sudan, Somali, Irak, İran ve Afganistan ağırlıklı bin 800 kişi ve 500 aileden oluşuyor. Bu kişiler Türkiye'ye sığınmış ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iş birliği yapılarak Balıkesir'de geçici bir süre oturmak için istihdam edilen kişiler. Bunların büyük bir kısmını ülkelerindeki huzursuzluk ve savaşlardan dolayı sığınmacı olarak buradalar. Bu insanlar Balıkesir'de geçici bir süre oturma istihdam edilmiş olan kişilerin herhangi bir yerden gelirleri yok. Devlet tarafından bunlara tahsil edilen parada yok. Bu kişilere insani açıdan yardım yapılıyor. Çocukların eğitim giderleri ve gıda ihtiyacı olanlar var. Sığınmacılar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'müzün 4 ayda bir gönderdiği bir miktar ödenekten yararlanıyorlar. Bu ödenekten 1 kişiye 100 lira, 2 kişiye 150, 3 kişiye 200 lira, 4-5 kişilik aileye ise 250 lira, 6 kişilik aileye 300 lira, 1-11 kişilik ailelere de 350 lira yardımda bulunuyoruz" dedi.

Sığınmacıların Balıkesir'de istihdam edildiğini, ancak bu kişilerin sosyal güvenceleri ve çalışma izinlerinin olmadığını belirten Sayan, "Yaklaşık olarak 2 senedir Balıkesir'de oturanlar var. Bu insanlar ne yapacak ' Ne yapması gerekir' Kendi ülkelerinde huzur olsa bu insanlar neden Türkiye'ye gelsin? Bunların bir kısmı Amerika, Avustralya ve Kanada gibi ülkelere mülteci olarak gitmek için Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğine müracaat ediyor. Uygun bulunurlarsa o ülkelere mülteci olarak gidebiliyorlar. Bizdekiler sığınmacı ve geçici Türk kimliği olan kişiler. Hükümet tarafından ve ülkeler tarafından yerleşmesi uygun bulunan insanlar için mülteci diyoruz. Balıkesir'dekilerin hepsi şu an sığınmacı olan kişiler. Şu ana kadar 2 yıl içinde 15 civarında aile yurt dışına gitti. Diğerleri de gitmeyi bekliyor" şeklinde konuştu.

Merkez vakfı olarak sığınmacılara sadece gıda, ilaç ve çocukların eğitimi ile ilgili yardımlarda bulunduklarını hatırlatan Sayan, "Karesi ve Altıeylül vakıflarımız da yakacak yardımı olarak kömür verdi. 140 aileye kömür yardımı yaptık. Balıkesir'de sığınmacılara ilçe vakıflarımız tarafından her aileye birer ton olmak üzere 140 ton kömür dağıtıldı. Bunların dışında ise Balıkesir'deki muhtaç ailelere 5250 ton kömür yardımı yapıldı" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyal Yardımlaşmadan Sığınmacılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement