Sow 17 milyon Euro'ya Al Ain'e Satıldı - Son Dakika
Spor

Sow 17 milyon Euro'ya Al Ain'e Satıldı

Emenike'nin kiralık oynadığı Al Ain takımı, 17 milyon euro karşılığında Moussa Sow'u transfer etti.

27.08.2015 14:04  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Emenike'nin kiralık oynadığı Al Ain takımının istediği Moussa Sow için, "Ya yolcu ya da tribüne" dedi. Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından Sow, tam 17 milyon Euro'ya Al Ain'e satıldı.

15 DEĞİL 17 MİLYON EURO

Senegalli futbolcunun, daha önce medyada yazıldığı gibi 15 milyon Euro değil tam 17 milyon Euro'ya (56 milyon TL) satıldığı öğrenildi. Anlaşma gereği bu paranın 1 milyon Euro'sunu Sow alacak, Fenerbahçe'nin kasasına ise 16 milyon Euro (52.8 milyon TL) girecek.

PARANIN TAMAMI PEŞİN

Bu transferin Fenerbahçe açısından iki büyük önemi bulunuyor. Birincisi, Al Ain Kulübü'nden alınacak paranın tamamının peşin olması. İkincisi ise, 'Sow'un Türkiye'den yurt dışına satılan en pahalı futbolcu' unvanını alması.

EŞYALARINI TOPLAYIP AYRILDI

Fenerbahçe, Moussa Sow'u 2012 yılında Fransa'nın Lille Kulübü'nden 12 milyon Euro'ya almıştı.Senegalli forvet, sarı lacivertli takımda oynadığı 154 resmi maçta 63 gol atarken, 29 da asist yaptı. Transfer görüşmeleri nedeniyle dün akşamki antrenmana katılmayan ve Samandıra Tesisleri'ndeki eşyalarını toplayan Sow'un 1-2 gün içinde Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

YILDIRIM NELER DEMİŞTİ

Senegalli yıldızın transferinin perde arkasını anlatan başkan Aziz Yıldırım, şunları söyledi: "Meğer Sow'un gitme hadisesi önceden varmış, sonradan öğrendik. Kendi menajeri değil de transfer etmek isteyen kulübün menajeri geldi. '7.5 milyon Euro peşin, 7.5 milyon Euro daha sonra ödeyelim' dediler, ayrıca 1.5 milyon Euro da kendileri istiyor. Hocaya sorduk; 'Kalmasını isterim' dedi. Sow ile yaptığımız görüşmede de 'Biz seni satmak istemiyoruz. Oyun bozanlık yapacaksan, huzuru kaçıracaksan sana yardımcı oluruz, git. Ama çık kamuoyuna konuş 'çok iyi teklif var' diye deklare et, biz de sana gerekeni yapalım' dedik. Kendisi 'Ben gitmek istemiyorum' dedi.

"MENAJERLER KAFASINI ÇELMİŞ"

Son 2 gündür Sow yine 'gideceğim' diye başladı. Öğrendik ki Kalamış'ta bir otelde Sow, menajeri ve karşı tarafın menajeri buluşmuşlar, kafasını çelmişler. Bunun üzerine 'Ben idmana çıkmam, gitmek istiyorum' demeye başlamış. Benimle görüşmek istedi ama ona 'Artık yokum, Terraneo ile görüş' dedim. Sow ya yolcu, ya tribüne yolcu. Huzuru bozarsa tribüne yollarım."

Kaynak: Habertürk

Sow 17 milyon Euro\'ya Al Ain\'e Satıldı

Son Dakika Spor Sow 17 milyon Euro'ya Al Ain'e Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • keklik: oh be bır bjk li olarak sevındım her sene bize gol atıyordu bir daka oynasa yıne atıyordu 33 0 Yanıtla
  • 1907: Buyuk baskan 26 2 Yanıtla
  • HOLIGANS: BENCE FB BU TRANSFERLERI ABARTIYOR BASINA FARKLI YANSITIYOR BU PARAYI VERMEZLER BU ADAMA KAÇA ALDINDA BU FIYATI ÇEKIYON YALAN BAHÇE 6 20 Yanıtla
  • Camaro: Bu kadar aptalca bir transfer olamaz ne fernandao nede rvp sow un tarragi olamaz 10 16 Yanıtla
  • FB: Sevilen bir golcü ama çok kaçıran bir golcü aynı zamanda yolu açık olsun... 20 2 Yanıtla
  • gazi: çok iyi para hep almak olmuyor arada satmak Lazım 15 6 Yanıtla
  • sedat: cok şükür kurtulacagiz futbolu bilmeyen ofsayt duskununden 7 14 Yanıtla
  • yunus: 15 milyon süper seneye bedavaya gidecekti aferin 18 1 Yanıtla
  • Fb li: Hayırlısı olsun zaten kadro cok geniş gitmesi iyi oldu ... 12 6 Yanıtla
  • Urfali hasan: Sow eskisi gibi iyi degil gitmesi iyi oldu 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement