Soyad ve meslekleri aynı ama akraba değiller - Son Dakika
Güncel

Soyad ve meslekleri aynı ama akraba değiller

Soyad ve meslekleri aynı ama akraba değiller

Taşkın hemşerisi ve meslektaşı ile ABD'de karşılaştı.

25.06.2016 16:42  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlimizde uzun yıllardır ekmekçilik sektörüyle hizmet veren MÜSİAD üyesi Taşkın Sümela Ekmek Fırınları Sahibi İmdat Taşkın; ABD'ya yaptığı iş ve kültür gezisi kapsamında burada aynı soyadı ve işyerinin ismini taşıyan Taşkın Fırın işletmecisi Kadir Taşkın ile karşılaştı.

İki Taşkın bir arada

Sakarya'da uzun yıllardır ekmekçilik ve inşaat sektörüyle hizmet veren ve aslan Trabzon'lu olan MÜSİAD Sakarya Şubesi, TÜMSİAD ve Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Yöneticisi Taşkın Sümela Ekmek Fırınları Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Taşkın; ABD'ya yaptığı İş ve Kültür Gezisi kapsamında burada aynı soyadı ve işyerinin ismini taşıyan Taşkın Fırın işletmecisi Kadir Taşkın ile karşılaştı. Sakarya'ya meşhur Trabzon ekmeğini sevdiren Taşkın Sümela Ekmek Fırınları sahibi İmdat Taşkın ile Amerikalılara Türk ekmeğini sevdiren Taşkın Fırın sahibi Kadir Taşkın; bu karşılaşmanın bir tesadüf sonucu olduğunu söyledi. ABD'nin Türkiye'ye o kadar da uzak olmadığını ve bu karşılaşmalar ile birlikte Dünya'nın küçük olduğunu ifade eden İmdat Taşkın; Amerikalılara Türk ekmeğini sevdirten meslektaşı Kadir Taşkın'a başarılar diledi.

ABD'de kuyruk var

Amerika'da, Türkiye'de olduğu gibi İftara yakın saatte müşterilerinin pide alabilmek için kuyruk olduğunu söyleyen Taşkın Fırın işletmecisi Kadir Taşkın; "Susamlı, sade ve ramazana özel yumurtalı pide çeşitlerimizle bu ramazanda da, hizmetimiz sürecek. Ayrıca baklava, şekerpare, tulumba tatlısı, şöbiyet, kadayıf gibi tatlı çeşitlerimizle de gerek ramazan boyu gerekse de bayramda ağızları tatlandıracağız. Ürünlerimizden tadanlar, özellikle böyle özel günlerde memleket lezzetlerini aramıyor" dedi. Geçen yıl ramazan ayında 200 bin pide üretimi gerçekleştirdiklerini ve bu ürünlerin Amerika'nın birçok eyaletine ulaştığını belirten Taşkın, bu yıl ise hedeflerinin 400 bin pide üretmek olduğunu belirtti. Daha iyi hizmet için üretim departmanını yenilediklerini ve son teknolojiyle donattıklarını belirten Taşkın, 24 saat üretimin olduğu fırında ayrıca kuru pasta ve börek çeşitleri ile yufka satışlarının da olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Soyad ve meslekleri aynı ama akraba değiller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.


Advertisement