Soylu: "10 Ağustos'tan sonra bakalım sokağa çıkabilecekler mi?" - - Son Dakika
Politika

Soylu: "10 Ağustos'tan sonra bakalım sokağa çıkabilecekler mi?" -

Soylu: "10 Ağustos\'tan sonra bakalım sokağa çıkabilecekler mi?" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Turpun büyüğü heybenin dibinde.

08.08.2014 02:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Turpun büyüğü heybenin dibinde. 10 Ağustos'tan sonra bakalım bir daha bu millete yalan söyleyip, sokağa çıkabilecekler mi? Benim ona ufak bir tavsiyem var: araştırsın bulsun. Bir Ertuğrul Özkök'ün hakkından gelsin de ondan sonra gelsin Tayyip Erdoğan ile uğraşsın. O mesajımızın ne olduğunu anlar" dedi.

Süleyman Soylu, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki konuşmasında, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimiyle Türkiye'de yeni dönemin başlayacağını söyledi.

Soylu, "10 Ağustos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Alparslan'ın, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Abdülhamid'in, Abdülmecid'in, Gazi Mustafa Kemal'in, Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, toplumun tüm kesimlerinin, dünyadaki hak, hukuk, adalet sesi bekleyen, bize sahip çıkan yok mu diyen dünyadaki milyarlarca insanın cumhurbaşkanı olacağı tarihtir" görüşünü dile getirdi.

"Birilerinin maşası olmuş kişilerin, yeni Türkiye'ye geçişi engellemeye çalıştığını" savunan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye siyasi hayatına böyle bir musibet gelmemiştir. Bir projesi, önerisi olmayan, sadece hakaret ve iftira eden, efendilerinin talimatıyla beraber bu ülkenin huzurunu ve sükununu kaçırmaya çalışan, yalanı bu milletin gözüne baka baka atan böyle bir siyasetçi, Türkiye görmemiştir. Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde anamuhalefet partisi lideri olarak bu kadar seviyeyi düşüren, sabahtan akşama kadar iktidar partisini hainlikle hırsızlıkla suçlayan, kardeş. Niye hırsızlıkla suçluyorsun veya niye kendine hırsız arıyorsun, aynaya bak, hırsızı göreceksin. Üç seçim kaybettin, şimdi dördüncüsü geliyor. Bu millet 10 Ağustos'ta kendi evladını, adamını seçecek, senin ortaya koyduğun adamı da sandığın dibine gömecek."

Soylu, Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, karikatür karakteri "TipiTip"e benzeterek "Ortaya koyduğu aday da aynen ona benziyor. Sapı olmayan balta gibi, hiçbir işe yaramaz. İsterdik ki daha güçlü, kuvvetli aday ortaya koysaydılar ama nerede, profesörlüğü bile çakma çıktı" ifadesini kullandı.

"Çıka çıka Devlet Bahçeli'nin, 9 artı 9 çarpı 8 çarpı 75 çarpı bin 650 çarpı 3 bin 750 hesaplarından çıkmış olmasın bu adam" diyen Soylu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, aday olmaması durumunda seçimde oyunu Selahattin Demirtaş'a vereceğini açıkladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu da Bahçeli'ye kapak olsun. Bahçeli'yle ilgili söyleyeceğim sözlerin bir kısmını, 10 Ağustos'un sonrasına erteledim. Bahçeli'ye ve yanındaki yamaklara söylüyorum: turpun büyüğü heybenin dibinde. 10 Ağustos'tan sonra bakalım bir daha bu millete yalan söyleyip, sokağa çıkabilecekler mi? Benim ona ufak bir tavsiyem var: araştırsın bulsun. Bir Ertuğrul Özkök'ün hakkından gelsin de ondan sonra gelsin Tayyip Erdoğan ile uğraşsın. O mesajımızın ne olduğunu anlar."

Alevilerin, Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan dönemlerinde kendilerini en rahat ifade etme olanağı bulduğunu anlatan Soylu, "Eski Türkiye'nin 10 Ağustos'ta üzerine kapağı kapatarak yeni Türkiye'nin kapılarını hep beraber açacağız. 21. yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak" dedi.

Süleyman Soylu'nun konuşması sırasında dinleyiciler arasında bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin duygulandığı gözlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Soylu: '10 Ağustos'tan sonra bakalım sokağa çıkabilecekler mi?' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:18 MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız
    12:04 CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız

    Ellerindeki 11 büyükşehrin üstüne Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Trabzon'u ekleyeceklerini ifade eden CHP lideri Özgür Özel, "Giresun'u Sinop'u kazanacağız. Afyon ve Uşak'ı yan yana kazanacağız. Kütahya'nın da çok büyük bir sürpriz potansiyeli var" dedi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.


Advertisement