Süleyman Soylu: Onlar Her Şeye Takoz Olmaya Çalışırlar - Son Dakika
Politika

Süleyman Soylu: Onlar Her Şeye Takoz Olmaya Çalışırlar

Süleyman Soylu: Onlar Her Şeye Takoz Olmaya Çalışırlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Biz Türkiye'yi büyütmeye çalışırız, onlar her şeye takoz olmaya çalışırlar." dedi.

03.08.2014 22:18  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Biz Türkiye'yi büyütmeye çalışırız, onlar her şeye takoz olmaya çalışırlar. Aynen Kılıçdaroğlu'nun takoz olduğu gibi her şeye takoz olmaya çalışırlar. Şimdi de bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış, çıkardığı cumhurbaşkanı adayı bu sosyal medyayı takip edenler bilirler. Baattin diye bir tipleme var orada, aynı Baattin'e benziyor. Sabah bir laf, öğlen bir laf, akşam bir laf" dedi.

Toroslar ilçesine bağlı Güzelyayla ve Soğucak Mahalleleri'nde vatandaşla bir araya gelen Soylu, batılı ülkelerin Ortadoğu politikasını eleştirdi.

Bu ülkeleri "demokrasi havarisi" olarak nitelendiren Soylu, şöyle devam etti:

" Mısır'da darbe oldu. Darbeye, darbe diyemediler. Biz darbeleri iyi biliriz. 60, 70, 80 darbelerini iyi biliriz. Ergenekon'u, Balyoz'u biliriz. 17 Aralık'ı, 25 Aralık'ı biliriz. Mısır'da bal gibi bir darbe yaptılar. Sivil, masum, kendi ülkelerinin geleceğini düşünen insanları bugün orada cezaevlerine attılar. Batıdan bir tek kişi çıkıp da 'bu haksızlıktır' diyemedi. Şimdi de aynı olayı yaşıyorlar. Orada bin 700'ü aşkın insan, evlat, anne, kadın katledildi orada. Şili ve Brezilya devlet başkanlarının dışında hiç kimse Türkiye'nin o dik duruşunun bütün dünyaya bu meseleyi anlatmasının dışında hiç kimse ama hiç kimse ses çıkaramadı. Hala dünya devletleri çatışma diyor, hala Amerika'nın sözcüsü çatışmadan bahsediyor. Orada katliam yapıyorlar. İnsan öldürüyorlar, hangi medeniyetten, çatışmadan, demokrasiden, bahsediyorsun? Bir penguenin bile bir şekilde hayatına bir şey olduğu zaman gazetelerde, televizyonlarda ve belgesellerde günlerce anlatıyorsun. Dünyadaki mağdurların ve mazlumların sesi olmak için güçlü Türkiye'ye ihtiyaç vardır."

Türkiye'de 350 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini belirten Soylu, 1699'da Karlofça'yla başlayan gerileme dönemini, aziz millet sayesinde sonlandırdıklarını ve yeni yükselme dönemine başladıklarını söyledi.

Soylu, 10 Ağustos'un,1071'de Alparslan'ın Anadolu'ya gelmesi, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi gibi önemli bir tarih olduğunu aktardı.

CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sosyal paylaşım sitelerindeki karikatür tiplemesine benzeten Soylu, şöyle konuştu:

"Biz, Türkiye'yi büyütmeye çalışırız, onlar her şeye takoz olmaya çalışırlar. Aynen Kılıçdaroğlu'nun takoz olduğu gibi her şeye takoz olmaya çalışırlar. Şimdi de bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış, çıkardığı cumhurbaşkanı adayı bu sosyal medyayı takip edenler bilirler. Baattin diye bir tipleme var orada, aynı Baattin'e benziyor. Sabah bir laf, öğlen bir laf, akşam bir laf. Mübarek. Dün de söylemiş, oyunu bozacağız. Ey gidi, profesör olmuşsun ama milleti anlayamamışsın. Millet sandıklara oyunu bozarak geliyor. Oligarşik sermayeyi, oligarşiye bürokrasiyi ve Türkiye'deki baskıyı dele dele geliyor bu millet."

Soğucak Mahallesi'nde de vatandaşlara hitap eden Soylu, İhsanoğlu'nu için, "Bu cumhurbaşkanı adayını tanıyor musunuz? Adam matruşka gibi matruşka. Böyle hani iç içe geçmiş katlar var ya, bir açıyorsun içinden Kılıçdaroğlu çıkıyor, bir açıyorsun Devlet Bahçeli çıkıyor, bir açıyorsun adamın içinden Pensilvanya çıkıyor, bir açıyorsun Türk Solu dergisi çıkıyor" diye konuştu.

CHP'nin hiç bir seçimde kazanmadığını, 10 Ağustos'ta da bunu başaramayacağını belirten Soylu, Kılıçdaroğlu ile ilgili, "Türk siyasetinin en büyük talihsizliklerinden birisidir bu adam. Bu adam gittiği zaman Türk siyaseti nefes alacak. Bu, Türkiye'yi birbirine katmak için birileri tarafından kurulmuş bir oyuncak makinedir. Türkiye rahatlayacak, kurtulacak bu gittiği zaman ve bunu millet götürecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Süleyman Soylu: Onlar Her Şeye Takoz Olmaya Çalışırlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement