Soylu: "Genel Sağlık Sigortasındaki 3 Milyonu Aşkın Kişi İçin, Tek Bir Prime Gidiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Soylu: "Genel Sağlık Sigortasındaki 3 Milyonu Aşkın Kişi İçin, Tek Bir Prime Gidiyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret görüntüleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - "Genel sağlık sigortasındaki 3 milyonu aşkın kişi için, yatırdıkları prim karşılığında hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade eden kişilerde tek bir prime gidiyoruz.

17.06.2016 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret görüntüleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması

- "Genel sağlık sigortasındaki 3 milyonu aşkın kişi için, yatırdıkları prim karşılığında hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade eden kişilerde tek bir prime gidiyoruz. Hesaplarımız ve sevk etmemiz bugünkü 65 liranın altında olacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Genel sağlık sigortasındaki 3 milyonu aşkın kişi için, yatırdıkları prim karşılığında hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade eden kişilerde tek bir prime gidiyoruz. Hesaplarımız ve sevk etmemiz bugünkü 65 liranın altında olacak." dedi.

"Tarım İşçisi Çocukların Eğitimi için Göç Okulu Projesi"nin açılışına katılmak için Eskişehir'e gelen Bakan Soylu, önce Eskişehir Valiliği ziyaret etti. Soylu, burada Eskişehir Valisi iken Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Güngör Azim Tuna ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Eskişehir Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir evrenden geçtiğini kaydetti.

Geçen hafta Şırnak'ın Silopi ilçesine gittiğini anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

"Huzur temin edildiğini, oradaki vatandaşlarımızın işlerini açıldığını, esnafın bereketiyle bereketlendiğini, devletin şefkatli yüzünün orada olduğunu ama teröre karşı kararlı ve sert tavrının devam ettiğini gördükçe insanın ülkesine olan inancı, devletin kararlılığına olan inancını bir kez daha hissetmesi ve bunu paylaşması önem arz ediyor. Terörle mücadeleye karşı olan kararlılığımız aynı şekilde devam ediyor. Etrafımızdaki coğrafyada maalesef normal düzenin dışında karmaşıklar söz konusu. Gönül coğrafyamızdaki insanların böyle bir muameleyle, istikrarsızlıkla karşı karşıya kalması hem bizi üzüyor hem de ekonomik hinterlandımızı etkiliyor. Rusya ile yaşadıklarımızı hem kamuoyumuz hem de dünya takip ediyor. Bunlara nazaran ilk çeyrekte OECD ülkelerin 1,8, Türkiye ise yüzde 4,8 büyüdü. Bir taraftan terörle mücadeleyi sürdürüyoruz. Bir taraftan 3 milyonu aşkın Türkiye'ye gelen kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz."

"Turkuaz kart"

Bakan Soylu, Türkiye'nin geleceğe hazırlanması konusunda da önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek, "Turkuaz kart" adı altında kamuoyunun yakından takip ettiği "Uluslararası İş Gücü Kanunu" oluşturduklarını anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Eskiden en çok sitem ettiğimiz, bizim burada iyi yetişmiş insanlarımızın bazı gelişmiş ülkeler tarafından neredeyse insan avcılığı şeklinde kapılıp, oralarda istihdam edilmesinin sağlanması, oralarda daha iyi imkanlar verilmesiydi. Ülkemizin ne zaman bu noktalara geleceğini içimizden geçiriyorduk. Bugün şükürler olsun, gerek ihracatımızın ulaştığı nokta gerek gayri safi milli hasılamızın ulaştığı nokta gerek üretimimizin ulaştığı nokta bugün nitelikli iş gücünün Türkiye'ye getirilmesini konusunda bizim onlara sunacağımız çok önemli bir imkanı TBMM'yi yakında sevk edeceğiz. Türkiye'den Uluslararası İş Gücü'nün politikasını oluşturma kurulunu belirliyoruz. Türkiye eskiden kaynak ülkeydi sonra geçiş ülkesi oldu, şimdi hedef ülke oldu. Şimdi bunun tedbirlerini almakla mükellefiz. İzleme ve değerlendirme sistemi oluşturuyoruz. Yabancı nitelikli iş gücünden istifade etmeye yönelik gelecek, Ar-Ge gibi teknolojik alanda, bilimsel alanda gelecekler, biz de kendilerine ve ailelerine 3 yıl geçici süreyle 'Turkuaz kart' vereceğiz. Bunu 3 yıldan süresiz bir noktaya çıkarabilme fırsatımız var. Uluslararası doğrudan yatırımcı geldiğinde de Türkiye'de bir takım mevzuat problemleri çekiyordu. Onları da ortadan kaldırabilecek adımlar bu düzenlemenin içerisinde var."

"Genel sağlık sigortasında tek prim ödenecek"

Soylu, Türkiye'nin sağlık reformunu, sosyal güvenlik reformunu, genel sağlık sigortası reformunun dönüşümü başarıyla gerçekleştirmiş yegane ülke olduğuna değinerek, ABD'nin bunu başaramadığını bildirdi.

Genel sağlık sigortasından istifade eden yaklaşık 10 milyon 50 bin kişi olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

"Bizim bu vatandaşlarımızın 7 milyon 300 bini yeşil kartlı. Diğerleri de 65 lira prim ödeyerek, 197 lira bir prim ödeyerek ve 395 lira bir prim ödeyerek, hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade edebilme kabiliyetine sahip. Bu 3 milyon civarındaki vatandaşımızdan tahsilatı maalesef yüzde 6. Birçok iyileştirme getiriyoruz. Genel sağlık sigortasındaki 3 milyonu aşkın kişi için, yatırdıkları prim karşılığında hem özel hem de devlet hastanelerinden istifade eden kişilerde tek bir prime gidiyoruz. Hesaplarımız ve sevk etmemiz bugünkü 65 liranın altında olacak. Yatıracağı 65 liralık primle o ay boyunca hem ailesinin hem kendisinin hem de çocuklarının sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak."

"Ben de emeklilikte yaşa takılanım"

Soylu bir gazetecinin "Emeklilik yaşıyla ilgili bir düzenleme olacak mı?" sorusu üzerine, "Vatandaşlarımızın erken emeklilik konusundaki taleplerini insani ve beklentilerinin olabileceğini düşünüyorum. Sosyal güvenlik sistemimizin gelir gider tablosu, aktif ve pasif dengesi var. Bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Erken emeklilikle ilgili bir gelişme yok. 15 ay daha bekleyeceğim" demesi üzerine Bakan Soylu, gazeteciye "Kaç yaşındasınız?" diye sordu. Gazetecinin 46 yaşında olduğunu söylemesi üzerine Bakan Soylu, şunları ifade etti:

"Ben de seninle aynı yaştayım. Ben de emeklilikte yaşa takılanım. Benim bugün emekli olmam lazım. Milletvekiliyim, bakanım ama ben de 25 yıl falan prim ödedim. SSK'da, Bağ-Kur'da ödedim. Ben de bugün bekliyorum. Kendime bakıyorum, ben 50 yaşında emekli olmamalıyım. Bunu bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum. Avrupa'nın bazı ülkelerinde emeklilik yaşı 67'ye 70'e çıktı. Neden? Bunun bir sebebi var. Yaşam kalitesi, sağlık imkanları arttı, insanların kendilerine olan bakımları yükseldi. Yaşamı olumsuz etkileyen unsurlarda ciddi azalmalar oldu. Dünyanın birçok yerinde yaşam süresi uzadı. "

Konuşmanın ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Soylu'ya hat sanatıyla yapılmış tablo hediye etti.

Soylu: "Genel Sağlık Sigortasındaki 3 Milyonu Aşkın Kişi İçin, Tek Bir Prime Gidiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soylu: 'Genel Sağlık Sigortasındaki 3 Milyonu Aşkın Kişi İçin, Tek Bir Prime Gidiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi
    16:15 Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir otelde düzenlenen Genç Şefler Yemek Yarışması'na 5 ortaokuldan 6 takım katıldı. Yarışmada öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğe veliler ve öğretmenler de katıldı. Yarışma sonuçları yarın açıklanacak.

  • Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi
    16:15 Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi

    Konya'nın Ereğli ilçesinde jandarma tarafından yapılan çalışmalarda bir otomobilde 135 kilo kaçak tütün ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok yol kontrolünde M.P.'nin kullandığı otomobilde yapılan aramada kaçak tütünler bulundu. M.P. gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemelere el konuldu.

  • Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu
    16:14 Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu

    Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Tekirdağ'a gelen Macar öğrenciler, Rakoczi Müzesi önünde halk oyunları gösterisi sundu. Macaristan Mikes Kelemen Lisesi öğrencileri, Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Ferenc Rakoczi'ye tahsis edilen ve daha sonra müzeye çevrilen yapıyı gezdi. Konuk öğrenciler, Müze Müdürü Ali Kabul'den bilgi aldı. Ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, müze önünde gösteri sundu. Öğrenciler, sahil dolgu alanındaki Barış ve Özgürlük Parkı'nda bulunan Macar Anıtı ve Mikes Kelemen Parkı'nı da ziyaret etti. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında kentte sene boyunca etkinliklerin süreceğini belirtti. Tekirdağ'ın Macarlar için önemli bir kent olduğunu vurgulayan Dalgıç, Macar halkı tarafından iyi bilinen kente, bu ülkeden çok sayıda ziyaretçi geldiğini ifade etti. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin, kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Aykaç, öğrencilerin katılımcılara güzel bir halk dansları gösterisi sunduğunu ve yarın da Türk-Macar ortak kültürüyle ilgili etkinlikler yapacaklarını söyledi.

  • Sinop'ta okul çevrelerinde emniyet denetimi yapıldı
    16:13 Sinop'ta okul çevrelerinde emniyet denetimi yapıldı

    Sinop'ta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuk ve gençlerin korunması amacıyla okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi. 40 ekip ve 133 personelinin katılımıyla yapılan denetimde, 91 okul çevresinde metruk binalar, iş yerleri, park ve bahçeler kontrol edildi. Denetim sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, bir öğrenci servis aracı sürücüsüne 1506 lira cezai işlem uygulandı.

  • Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Tekrar Seçildi
    16:12 Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Tekrar Seçildi

    Karabük İl Genel Meclisi'nin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi. Sözen, yaptığı konuşmada, Karabük İl Özel İdaresinin önemli bir noktaya geldiğini ve bundan sonra da hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.


Advertisement