Soylu: "Kış Sert Geçiyor Doğru Ama Merak Etmeyin, Bahar Güzel Gelecek" - Son Dakika
Güncel

Soylu: "Kış Sert Geçiyor Doğru Ama Merak Etmeyin, Bahar Güzel Gelecek"

Görüntü Dökümü : AK Parti Trabzon İl danışma Toplantısı Toplantının yapıldığı salondan görüntüler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - "PKK ile olan mücadelemiz, terörün her türlü unsuru ile olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" "(Terör olayları) Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek" "Bu ülkenin verdiği vergilerden maaş alacaksın, 657'nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, molotof atacaksın, ülkemin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırabilmek için haince bir işleyiş içinde olacaksın.

31.01.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

AK Parti Trabzon İl danışma Toplantısı

Toplantının yapıldığı salondan görüntüler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - "PKK ile olan mücadelemiz, terörün her türlü unsuru ile olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir"

"(Terör olayları) Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek"

"Bu ülkenin verdiği vergilerden maaş alacaksın, 657'nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, molotof atacaksın, ülkemin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırabilmek için haince bir işleyiş içinde olacaksın. Hiçbir devlet memuruna kimse bu hakkı vermez, bu hak helal değildir, bu hak haramdır, biz de buna müsaade etmeyiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hükumetin terörün tüm unsurları ve bölücü örgüt PKK ile mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek" dedi.

Soylu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, seçimden sonra rehavete kapılmadıklarını ve verdikleri sözleri yerine getirmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Yarın seçim varmış, milletin huzuruna çıkacakmış gibi bir gayreti ortaya koymakla mükellef olduklarını anlatan Soylu, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonları ile tam 7 milyon avroluk, Türkiye'de esnafımızın yeni ekonomiye uyumunu sağlayabilecek insan kaynağının eğitimini içeren bir programa, ortak bir sözleşmeye imza attık" diye konuştu.

Soylu, daha sonra Sakarya'ya geçerek burada yaşayan 4 bin kişiye Toyota bünyesinde, bir eğitim sonrası işe başlayabilmelerini sağlamak için imza töreni gerçekleştirdiklerini dile getirerek, 4 bin istihdamın orta ölçekte bir Anadolu kasabası nüfusuna denk geldiğine dikkati çekti.

Milletin beraberliğini, kardeşliğini ve kamu düzenini bozmaya çalışanlara karşı kararlılıklarını göstermek için Muş'a gittiklerini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Geçen seni 5 Ekim tarihinde, yani 6-7 Ekim olaylarından önce yine Varto ilçesindeydik. 5 Ekim'den sonra orada sözde özyönetim ilan etmek için Türkiye'de ilk özyönetim ilan edilme çabası içinde olan ilçe Varto idi. Dün bilinçli bir tercihle beraber Varto'da idik. Varto'da kaymakamlığımızı, esnafımızı ziyaret edip oradaki vatandaşlarımızla muhabbet ettik ve onlara bir şey söyledik. Bu ülkenin demokratik gücünü hiç kimse ama hiç kimse eksiltemeyecek. Milletimizin kardeşliğini ve muhabbetini kimse ortadan kaldıramayacak ama bir şey daha var. Kamu düzenini ortadan kaldırmaya yönelik anlayışı gerçekleştirmeye çalışanlara karşı devletimizin ve milletimizin gücünü ortaya koymaktan sakınmayacağımızı, bu ülkede ayyıldızlı bayrağımızın 780 bin kilometrekarede, özgürlüğümüzü ve hürriyetimizi ifade eden bir şekilde dalgalanabileceğini herkesin bilmesini isteriz."

-Hükumetin terörle mücadelede eylem planı ortadadır-

Terör olaylarına değinen Soylu, "PKK ile olan mücadelemiz, terörün her türlü unsuru ile olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir ama milletimizin terörle olan mücadeleden sonra hayatın olağan akışının normalleşmesinin, ticaretin, eğitimin, sağlığın, sosyal hayatın her durumda en iyi noktaya varabilmesi için gereğini yerine getirme talimatı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve hükumetimizin bir eylem planı olarak ortadadır ve biz onu temsilen buradayız. Hiç endişeniz olmasın. Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek" diye konuştu.

Devletin şefkatini, hükumetin sıcaklığını, milletin muhabbet anlayışını, terör olaylarının yaşandığı bölgeye yansıtmanın kendilerinin temel görevlerinden olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"PKK'nın ve terör örgütlerinin ortaya koyduğu nifakı, bölücülüğü, orada baskıyı, şiddeti, bir şekilde oradaki insanlarımızı yalnızlaştırmak suretiyle milletimizin arasına bir beton duvar örmeye, devlet ve millet muhabbetini engellemeye çalışanlara karşı elbette ki tedbirlerimiz çok net ve açıktır. 303 eylem planımız vardır ve bu eylem planlarımızı terörün bittiği her noktada hemen harekete geçireceğiz. Sağlık, eğitim, çevre ve şehircilik alanında, önemli bir kentsel dönüşüm atağı ortaya koyarak, sosyal güvenlik, çalışma ve istihdam alanında her yerde bütün bakanlıklarımız, hükumetimizin bütün üyeleri, devletimizin bütün kurumları bu konudaki aksiyonu gerçekleştirecek ve ortaya koyacaktır."

Soylu, güvenlik kuvvetlerinin terörle büyük bir mücadele verdiklerini, yaptıklarının çok önemli olduğunu ve bu mücadelede yalnız olmadığını vurgulayarak, milletin terörle mücadele eden aslanlarla ve ciğer parelerle beraber olduğunu bildirdi.

-"Devlet memurunun teröre destek olmasına müsaade etmeyiz"

Devlet memuru kisvesi altındaki bazı kişilerin terör örgütüne destek verdiğine işaret eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz devletiz, büyük bir milletiz. Devlete ve millete ait bin yıllık geleneklerimiz var. Bunlardan vazgeçemeyiz. Bu ülkenin verdiği vergilerden maaş alacaksın, 657'nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, molotof atacaksın, ülkemin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırabilmek için haince bir işleyiş içinde olacaksın. Hiçbir devlet memuruna kimse bu hakkı vermez, bu hak helal değildir, bu hak haramdır, biz de buna müsaade etmeyiz. O dönemler, o devirler geçti. Milletin verdiği vergiden aldığın maaşın karşılığını helaliyle ödemek mecburiyetindesin. Güvenlik kuvvetlerimize kurşun sıkılmasına müsaade edeceksin, terör örgütüne yataklık yapacaksın, terörle birlikte gerçekleştirilen eylemlerde bir devlet memuru olarak, 657 sayılı kanuna tabi olan kişi olarak 'katil devlet' diyeceksin, ondan sonra da oturacaksın, devlet memurunun kisvesi altında hareket etmeye çalışacaksın. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değildir. Gerekli bütün çalışmaları, Devlet Personel Başkanlığına talimat vererek yerine getirme hususunda, bu konuda hepimizin acısının, görevinin gereğini yerine getirmek konusundaki beklentilerimizin oluşmasını ortaya koydu. İnşallah en yakın zamanda bu konuda, gerekli kanuni çerçevede atılacak adımların atılması lazım. Terör örgütünün mensuplarının devletimizin içinde barınmaması lazım. Hem paralel yapı için hem de PKK için aynı şeyi söylüyorum."

Soylu, hükumet olarak seçimden önce verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ve Türkiye'nin önemli adımlar attığını ifade ederek, hükumet olarak ülkede ve Karadeniz'de yapacağı bazı yatırım ve projeleri anlattı.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda AK Partili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soylu: 'Kış Sert Geçiyor Doğru Ama Merak Etmeyin, Bahar Güzel Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement