Soylu: Kongreler Yeni Anayasa İçin Önemli - Son Dakika
Güncel

Soylu: Kongreler Yeni Anayasa İçin Önemli

Soylu: Kongreler Yeni Anayasa İçin Önemli

Şanlıurfa'da partisinin programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Kongreler yeni anayasa için önemli" çağrısında bulundu.

15.09.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 5. Olağan Kongre Bilgilendirme toplantısını Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde (GAPTEAM) yapılan toplantıya AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bölge Koordinatörü AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, 14 ilin koordinatör milletvekilleri, il başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Toplantının başında yapılacak olan kongrelerle ilgili bilgi veren AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kongrelerin ve seçimlerin partilerin meşruiyeti için önemine değindi. Türkiye'de son yıllarda değişen siyasi ve ekonomik atmosfere değinen Soylu, "Türkiye'nin son 13 yılda ortaya koyduğu hem demokrasiye ait hem ilerlemeye ait hem zenginleşmeye ait hem kalkınmaya ait ilerlemeler elbette ki, hep aziz milletimizin sayesinde gerçekleşmektedir. AK Parti bütün gücünü, bütün kudretini aziz milletimizin ortaya koyduğu destekten sağlamaktadır. Türkiye'nin hedeflerine yönelik adımları, atılımları bugünden sonra da devam edecektir. Biraz önce bahsettiğim demokratikleşmeyi, ilerlemeyi diğer taraftan 2023 hedeflerini ve Türkiye'nin siyasal ve toplumsal olarak normalleşmesine yönelik ortaya koymuş olduğu programı AK Parti hız kesmeden, bıkmadan ve usanmadan devam ettirecektir. 21. asra başladığımızda Türkiye belki bir bunalımın içerisindeydi. Türkiye sıkıntıların içerisindeydi. Ondan önce de Türkiye çok büyük badirelerden ve dairelerden geçti. 2002'den itibaren AK Parti'nin kadroları, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti'nin Teşkilatları, AK Parti'nin Kadın Kolları, AK Parti'nin Gençlik Kolları güçlü bir iradeyle Türkiye'nin bugünlere gelebilmesi ve birinci sıçramasını gerçekleştirebilmesi için büyük bir gayret ortaya koymuştur. Bu gayretin sonucunu hep birlikte görüyoruz. Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirinden büyük yatırımlara kadar, Türkiye'nin birçok alanda normalleşmesinden, Türkiye'nin özgürleşmesine ve zenginleşmesine ve ülkemizin yüksek bir öz güven kazanmasına kadar itibarlı bir Türkiye'yi, dünyanın her meselesinde masada olan bir Türkiye'yi hep birlikte görüyoruz" dedi.

'BİRLİĞİMİZİ KUVVETLENDİRECEĞİZ'

"Biz burada bir tarafta tazelenmenin mahalle teşkilatlarımızla, gençlik teşkilatlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla tazelenmenin, yenilenmenin içerisinde olacağız" diyen Soylu, "Sorumluluk belirlemenin heyecanı içerisinde olacağız. Hedefimiz olan 2015 seçimlerine bu kongreler AK Parti için tarihi bir fırsattır. Yeniden birbirimizle kucaklaşacağımız, yeniden birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendireceğimiz çok önemli fırsatlardır" diye konuştu.

'İKİ ANAYASA DA DARBE ÜRÜNÜDÜR'

30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin göstermiş olduğu iradeye değinen soylu Türkiye'nin yeni bir anayasa yapması için büyük bir fırsat yakaladığını söyledi. Soylu, "Türkiye son 50 yılda iki anayasa yaptı. Bu iki anayasa da darbe ürünüdür. Vesayet ürünü anayasalardır. Şimdi AK Parti kadrolarının önüne bir siyasi partinin önüne gelebilecek tarihi bir fırsat bulunmaktadır. O fırsat şudur: Bu millet 2015 seçimlerinden sonra ilk kez bu millet vesayetin değil, darbelerin değil, oligarşik sermayeni, oligarşik bürokrasinin değil, tam anlamıyla bu milletin iradesi ve azmiyle gerçekleştirebileceği yeni bir anayasaya yol almaktadır. AK Parti'nin en temel sorumluluğu budur. Bu aziz millet her şeye rağmen, Gezi olaylarına rağmen, 17 Aralık ve 25 Aralık darbe ve 30 Mart sürecine giderken AK Parti'ye yapılan bütün iftiralara, bütün tezgahlara, bütün oyunlara bu aziz millet direnerek, 'siz haklısınız, sizin tezleriniz, sizin duruşunuz farklıdır' diyerek AK Parti'ye mart seçimlerinde 45 buçuk ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti liderine yüzde 52 civarında bir oy vererek; bu Türkiye üzerine kurulan oyunu bozarak bu milletin evlatlarına 'hadi bakalım, hedeflerinize ve Türkiye'nin yarınlarına yürüyüşünüzü devam ettirin' demiştir. Bu AK Parti kadroları için büyük bir sorumluluktur. Bunu söylerken verdiğimiz taahhütleri de bir bir hatırlatmaktadır. Yeni anayasa, yeni Türkiye, çözüm süreci ve büyük projelerimiz, büyük hedeflerimiz, büyük yatırımlarımız bizim milletimize olan temel taahhütlerimizdir. Bunları gerçekleştirmek zorundayız" diye ifade etti.

'YENİ TÜRKİYE OLACAĞIZ'

Bu kongrelerin 2015'te kurulacak yeni meclisin yapacağı yeni anayasanın harcını oluşturacağını belirten Soylu, bu kongrelerin sadece teşkilatların değişeceği kongreler olmadığını söyledi. Soylu, "Her mahallede yapılan kongre yeni anayasaya, her ilçede yapılan kongre yeni anayasaya ve her ilde yapılan kongre yeni anayasaya ve yeni Türkiye'ye adım atacağımız kongreler olacaktır" dedi.

Her alanda normalleşmenin olduğuna vurgu yapan Soylu, "Türkiye'yi gerginleştiren, yeni Türkiye'nin kodlarıyla adeta çelişen bu anayasayı değiştirmek bizim ana sorumluluk alanlarımızdan bir tanesidir. Onun da en temel gücünü kongrelerimizden alacağız ve yeni Türkiye olacağız" diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Türkiye'yi, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Soylu, 15 Eylül 2015 tarihinde kongrelerin başlayacağını söyledi. Mahalle kongrelerinin 11 Ekim'de başlayacağını ve 30 Ekim'de sona ereceğini belirten Soylu, "1 Kasım'da ilçe kongrelerimizi 31 Aralık'a kadar yani 60 günlük bir sürede tamamlamaya çalışacağız. 1 Kasım ve 16 Kasım tarihleri arasında belde kongresi yapmakla hükümlü olduğumuz yerlerde belde kongrelerimizi yapacağız. 22 Kasım'la 22 Şubat arasında yaklaşık 90 gün içerisinde inşallah birliğimizin, beraberliğimizin ve milletimizin umudunun bu kongrelerle yükseleceği il kongrelerimizi tamamlayacağız. İl kongrelerimizin büyük bir bölümüne genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey katılacaklardır. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, AK Parti kongreleri siyasetin gücünü vesayete karşı, darbelerin sebep ve sonuçlarına karşı, oligarşik bürokrasi ve sermayeye karşı yükselten bir anlayışı ortaya koymuştur. Ortaya da koymaya devam edecektir. Bir şekilde yeni anayasayı, bir taraftan çözüm sürecini bir taraftan paralel yapıyla hem de hiç geri adım atmadan gerçekleştireceğimiz mücadeleyi ve diğer taraftan da 2023 hedefleriyle beraber buluşacağımız o yeni Türkiye anlayışını hep birlikte bu kadrolar ortaya koyacaktır" diye belirtti. Bilgilendirme toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Soylu: Kongreler Yeni Anayasa İçin Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement