Soylu: "Parti Olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun Seçime Hile Karıştıracağından Endişe Ediyoruz" - Son Dakika
Politika

Soylu: "Parti Olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun Seçime Hile Karıştıracağından Endişe Ediyoruz"

Soylu: "Parti Olarak Yüksek Seçim Kurulu\'nun Seçime Hile Karıştıracağından Endişe Ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bayrak reklamındaki Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının keyfi olduğunu savunarak, "Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime hile karıştıracağından endişe ediyoruz parti olarak. Bunu her yerde dile getiriyoruz" dedi.

24.03.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bayrak reklamındaki Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının keyfi olduğunu savunarak, "Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime hile karıştıracağından endişe ediyoruz parti olarak. Bunu her yerde dile getiriyoruz" dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala ziyaret programını sıklaştıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Balıkesir'de ilçeleri gezdi. Edremit ilçesine gelen Soylu, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Soylu, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Güre beldesindeki Adrina Termal Otel'de kahvaltılı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Harun Yüzüak ve Başkan Adayı Özkan Kostak, Süleyman Soylu'ya teşekkür etti. Daha sonra bir konuşma yapan Soylu'nın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

"UKRAYNA ÜZERİNDEKİ KAVGAYI BEN Mİ YAPIYORUM?"

Soylu, "Cumhuriyet, hiç vazgeçmediği iki temel ilke üzerine kurulmuştur. Birisi tam bağımsızlık, ikincisi ise egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sürekli yumurtlayan bir tavuk var. 17 Aralık'ta bizim bir şekilde o fola oturmuş o tavuğu kesmeye çalıştılar. Yaptıkları tamamen budur. Bu ülkeye 7-8 milyar dolar para kazandıran, bu ülkeye yıllarca para kazandıran bir çabayı maalesef engelleyiverdiler. Türkiye 4. olarak dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından birisi olarak ortada durmaktadır. Türkiye 21. asra iyi başladı. 17 bin kilometre bölünmüş yollarıyla birlikte bir taraftan da o nükleer santralleri yapıyor. Türkiye 21. asra iyi başladığı için Türkiye'nin ekonomisini sakatlamak, Türkiye'nin sokaklarını harekete geçirebilmek, Türkiye'nin insanlarını yeniden etnik köken, mezhepsel, cinsiyet bir şekilde ortaya koyarak, laik, antilaik irticacı kavramlar üzerinden Türkiye'deki insanımızın enerjisini maalesef tüketmeye çalışan ciddi bir çabayla karşı karşıyayız. Efendim siz paronaya kuruyorsunuz, niye paronaya kuralım? Ukrayna üzerindeki kavgayı ben mi yapıyorum? Bu kavgayı Amerika, Rusya gerçekleştirmiyor mu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ UCUZA KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Soylu, "Peki, Mısır'da ilk kez sandıkla seçilen, halkın çoğunluğuyla oraya gelen bir iktidarın başını darbeyle indirenler sırtını bana mı dayadılar, dünyada Orta Doğu'da açık toplum olmasını engellemeye çalışan, Orta Doğu'nun Mısır medeniyeti, Anadolu medeniyeti, Mezopotamya medeniyeti üzerinden yepyeni bir şekillenmeyle birlikte bütün dünyaya entegre olabilecek bir noktaya ilerlemesinden ürkenler mi bunu sağlamaya çalıştılar? Yoksa Suriye'de bir Akdeniz kavgası değil de, bizim bildiğimiz sadece Esad'ı orada muhafaza etmek için birilerinin mücadelesi mi yapılıyor? Bize bunu mu anlatacaklar sanki? Orada çocuklar ölüyorsa, oradaki çocukların Saraybosna'daki çocuklardan hiçbir farkı yok. Orada da, öbür tarafta da kavga aynıydı. Bunun uluslararası ilişkilerle bir alakası yok diyenler, dünyadaki o 5 büyük devletin buna sessiz kalmasına herhangi bir cevap, anlam ve mana veremezler. Onun için Türkiye'yi ucuza kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

"CUMHURİYET GAZETESİ'NİN ZAMAN GAZETESİ'Nİ KISKANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Zaman Gazetesi'ne göndermeler ve eleştiriler yönelten Soylu, "Bir taraftan Gezi olaylarını yapıp, Türkiye'nin sokak hareketlerini artırmak, toplumun bazı kesimlerini sokağa dökebilmek, öbür taraftan 17 Aralık darbesiyle birlikte de Türkiye'nin yaklaşık 12 yıllık ekonomik ve siyasal istikrarına bir darbe koymak istiyorlar. Bunun ötesinde başka bir şey yok. Bunu gazeteleriyle beraber yürütüyorlar. Hiç aklınıza gelir miydi Cumhuriyet Gazetesi'nden önde gidecek Zaman Gazetesi? Ben Cumhuriyet Gazetesi'nin Zaman Gazetesi'ni kıskandığını düşünüyorum. Bu kadar iftira, bu kadar yalan üzerinden, bu kadar hırs, öfke, öç alma duygusu üzerinden bir hükümeti, bir toplumu, bir milleti bir istikrarsızlık duygusuna sevk etmek için büyük bir çaba harcanabilir mi? Bugünkü gazetelerinde diyor ki; şu kadar oy pusulası basılması gerekirken, şu kadar oy pusulası basılıyor. ya be cahil. Bizim milletimizi bir şekilde hiçbir şey bilmeyen, anlamayan bir hale getirmek isteyen bir cahil. Tek bir oy mu kullanılacak bu seçimlerde? Tek bir seçmen mi var? Bu cahil, bir taraftan belediye meclis üyesi için, bir taraftan büyükşehir belediye başkanlığı için, İl Genel Meclisi üyeliği için, bir taraftan ilçe belediye başkanlığı için oy kullanmayacak mıyız? Bunun kanunu var, nizamı var" diye konuştu.

"BAYRAK REKLAMINDAKİ YSK'NIN KARARI KEYFİ BİR KARARDIR"

Geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlanan ve içeriğinden Türk bayrağının kaldırılması istenen AK Parti'nin reklam filmiyle ilgili açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Toplumu bir fitneyle karşı karşıya getirebilmek ve toplumu bölmek için koskoca partilerin koskoca genel başkan yardımcıları, artık yalanlara sığınmaktan başka hiçbir çareleri kalmadı. Ayıptır, yazıktır. Kanunu okumadan, bir partinin genel başkan yardımcısı cehaletin en büyüğüdür, en yükseğidir. Biz endişe ediyoruz Yüksek Seçim Kurulu'ndan. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime hile karıştıracağından endişe ediyoruz parti olarak. Bunu her yerde de dile getiriyoruz. AK Parti'nin bir bayrak reklamı yayınlandı. 298 sayılı kanunun 58. bendinde bayrakla ilgili görsele ait, reklama ait herhangi bir yasaklama söz konusu değildir. YSK'nın aldığı karar keyfi bir karardır. ve YSK başkanının ideolojik yaklaşımıdır" dedi.

Soylu, toplantının ardından partililerle sohbet edip sıkıntılarını dinledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Soylu: 'Parti Olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun Seçime Hile Karıştıracağından Endişe Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement