Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları - Son Dakika
Yerel

Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları

Iğdır merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermeni çetelerce katledilen şehitler, törenle anıldı.

24.04.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermeni çetelerce katledilen şehitler, törenle anıldı.

Hakmehmet köyünde 1989 yılında yapılan kazı sonucunda 83 kişinin cesedinin çıkarılmasının ardından şehitlik anıtına çevrilen alanda düzenlenen törene, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu Iğdır Ofisi Başkonsolosu Yardımcısı Asiman Aliyev, Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Yaycılı ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Iğdır-Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, sözde soykırım yalanlarıyla dünyayı kandıran Ermenilerin bugün yine yalanları ile dünyayı meşgul ederek Türk milletini suçlayacağını söyledi.

Asıl katliamı yapan Ermenilerin, soykırıma uğrayanın Türk milleti olduğunu vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:

"1919 yıllarında Ermeni çeteleri Taşnak ve Hınçak komitecileri tarafından Gedikli, Hakmehmet ve Oba köylerinde çoluk çocuk, yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu'nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Gerçek Ermeni katliamına uğrayan Hakmehmet köyündeyiz. Bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde katliam yapmışlardır. 1919 yılında burada katliam yapan Ermenilerin torunları 1992 yılında Azerbaycan'da Hocalı'da aynı katliamı yapmışlardır. Hür dünyayı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz, gelsinler bu katliamı görsünler gerçek katil Ermenilerdir. Sayın başbakanımızın yayınladığı taziye mesajı bizleri üzmüştür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Hakmehmet köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalan kişilerin torunlarından Muhtarlar Derneği Başkanı Mikail Ud da Hakmehmet köyü halkının hiçbir zaman Ermeni zulmünü unutmayacağını ifade ederek, "Ermeniler bu köye gelmiş 83 kişiyi katletmişlerdir. Bir köy yok edilmiştir" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sözde 'Ermeni Soykırımı' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement