Sözlü: "Adana Çiftçisinin Altyapı Sorunu Çözülecek" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Adana Çiftçisinin Altyapı Sorunu Çözülecek"

Sözlü: "Adana Çiftçisinin Altyapı Sorunu Çözülecek"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Keskinler Tarım’da Yüreğir’in muhtarları ve çiftçilerle biraraya geldi.

18.01.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Keskinler Tarım'da Yüreğir'in muhtarları ve çiftçilerle biraraya geldi.

Çiftçiliğe, üretime bakış açısıyla ilgili görüşlerini aktaran ve sorunların çözümüne yönelik yapılan ve yapılacak hizmetlere yönelik bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, "Çiftçi çocuğuyum ve ziraat mühendisiyim. 50 derecede pamuk sulamanın ne olduğunu bilirim. Çiftçinin üründen aldığı para cebine girmeden ekipmana gider ve onunla mutlu olur. Bu aslında milli ekonominin de döngüsüdür. Çiftçimizin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, inadına üretimle milli ekonomimizi ayakta tuttuğunu, milletimizin beslenmesi ve sağlıklı bir toplum haline gelmesinde çok önemli katkı koyduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üreticilerimize hizmet etmekten büyük şeref duyuyorum" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiye sunulan hizmetle ilgili açıklamalarda bulunan Sözlü, şöyle devam etti:

"Koyun Keçi Üreticileri Birliği'nin, Arı Üreticleri Birliği'nin her bir üyesine; dağda, bayırda bir televizyonu, soğutucusu, bilgisayarı, telefonu olan, aydınlanma ihtiyacı bulunan ve isteyen her çiftçimize güneş panellerini, trafo görevi gören invertörleriyle birlikte verdik. Sayı bini geçti. Vatandaşa birliğe üye olması halinde hemen kendisine de bu hizmeti sunacağımızı iletiyoruz. Üretici olduğunu söyleyeni ve bir birliğe kaydını yaptıranı ikiletmedik, hizmeti sunduk. Ova çiftçimiz adına önümüzdeki zaman dilimi içinde altyapıyı güçlendirmek istiyoruz. Çiftçilerimizin kullandığı yolların standartlarını yükseltmek istiyoruz. Yollarımızın asfalt yenilemesini 2016 yazı içinde yaparız. Türk çiftçisisin standartları yüksek şekilde faaliyet göstermesini istiyoruz. Araçlarıyla tarlarına rahatça gitmelerini, çalışmaları için yükledikleri araçlarıyla çamura batmadan tarlalarına ulaşmalarını arzu ediyoruz. Bunun gereğini yerine getirmeye kararlıyız. Torosların eteklerindeki insanımızın, üreticimizin bulundukları bölgeleri terk etmemeleri için, oralarda mutlu şekilde yaşamaya devam etmeleri için ceviz, kiraz, elma fidanları dağıttık. Bu hizmetimiz çok rağbet gördü. Önümüzdeki süreç için de Kırsal Kalkınma Daire Başkanımıza, çiftçimizin ihtiyaçları ve ekim dikim yerleriyle ilgili bilgi sahibi olmaları, onlara verdiğimiz katkıyı artırmak için neler yapabileceğimizi belirlemeleri konusunda talimat verdim. O bölge insanının oralarda kalkınması çok önemli. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'yle de görüşüp, ücra köşelerde bu konuda yaşanan sıkıntılara bir çözüm bulmak istiyoruz. Kendi topraklarını işleyemeyen, kendi imkanlarını verimli kullanamayan ülkeler zengin olamaz. Üst seviyede teknolojik ürünler üretseniz dahi, Cenab-ı Allah'ın bahşettiği kaynakları verimli şekilde kullanamıyorsanız, zaten mantığınız yanlış demektir. Biz topraklarımızdan yüksek verim almak, onu iyi kullanmak ve korumak zorundayız.

Kullandığımız mal, Cenab-ı Allah'ın bize emaneti, bütün insanlığın varlığıdır. Gelecek nesillerin de üzerimizdeki emanetidir."

"ÇİFTÇİMİZİN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Büyükşehir Yasası'nın ardından göreve geldiklerini ve yol sorununu çözmek için geçmişte geçici ve yetersiz şekilde verilen hizmeti düzeltmek adına harcadıkları çabanın çok fazla olduğunu ifade eden Sözlü, "Biz bir defa ve sağlam yapmak istiyoruz. 2016'da bununla ilgili iyi bir hamle yapacağız. Fen İşlerimizin bununla ilgili kapasitesini büyüttük. Geçmişte müteahhit aracılığıyla yaptığımız işlerin devamı hariç, makine ve teçhizat kapasitemizi genişlereterek, bu yıl direkt kendimiz hizmet vereceğiz. Çiftçimizin altyapısını güçlendirmek bizim görevimiz. Ülkenin üreticisini desteklemek boynumuzun borcudur. Yol konusundaki sıkıntıyı en aza indirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruruz ve bununla ilgili çalışmalarımız aynı hız ve titizlikle sürecek. Yolların tamamının asfaltlarını yenileyeceğiz. Güney Kuşak Bulvarı'yla, Regülatör Köprü arasına denk gelen noktaya bir köprü inşa edip, Karataş'tan oraya giden çitfçilerin yükünü de şehir trafiğine girmeden tarım alanlarına yönlendireceğiz. Yeni Hal, Yeni Mezbahane, Yeni Otogar kurma planlarımız var. Çimento Fabrikası'nın karşısından Buruk'a doğru 80 metre genişliğinde bulvar planladık. OSB'den ayrılan, şehrin içine girmeden, Baraj'ın üst tarafından, dar yerlerden, Çatalan'a yakın yerlerden geçen yol planımız var. Farklı noktalarda benzer projelerimizi hayata geçireceğiz. Adana'nın 50 yıllık, 100 yıllık planlamasını yapıyoruz. 'Geçici işler yapalım, oy gelsin' kaygısında değiliz. Medeni milletlere baktığımızda şehirlerde orta ve uzun vadeli projeleri görüyoruz. Adana'da bunu hayata geçirmede kararlıyız. Çalışmalarımız hangi ilçemizde olacaksa, her ilçe belediyesinin başkanlarıyla iletişim ve işbirliği içinde, siyasi ayrımcılık yapmadan çalışıyoruz. Allah izin verirse, 2016 yol konusunda ve daha bir çok konuda sorunların halledildiği bir yıl olacaktır" diye konuştu.

"SULAMADA ÖNEMLİ YANLIŞLAR YAPILIYOR"

Sulama konusundaki sıkıntılara da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Sulamada, suyumuzun varolan enerjisini açık sistemlerle hep kaybettik. Oysa suyumuz barajlardan ya da regülatörlerden, yani yüksekten geliyor. Ovada suyun enerjisi sıfıra düşüyor. Sonra başka güç kaynakları kullanılarak damla sulama, yağmurlama sulama yapılıyor. Burada DSİ'nin eski bir sulamacısı, işletme başmühendisi olarak, sulamada büyük yanlışların yapıldığını söyleyebilirim. Elimizdeki suyu verimli, doğru kullanamıyoruz. Ovada yanlış sulama yapılıyor."

Başkan Sözlü, son olarak süs bitkisi yetiştiriciliğine de değindi ve Adana için iyi sonuçları olacağına inandığını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Adana Çiftçisinin Altyapı Sorunu Çözülecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement