Sözlü: "Devletimizin Değerini Bilip, Sahip Çıkmalıyız" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Devletimizin Değerini Bilip, Sahip Çıkmalıyız"

Sözlü: "Devletimizin Değerini Bilip, Sahip Çıkmalıyız"

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, TÜYAP Fuar Merkezi’nde binlerce kişiye iftar yemeği verildi.

23.07.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce, TÜYAP Fuar Merkezi'nde binlerce kişiye iftar yemeği verildi.

Yoğun katılımın yaşandığı iftar programında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yanı başımızdaki ülkelerde Müslümanların ve Müslüman Türklerin yaşadığı sıkıntılara vurgu yaparak, güçlü devlete sahip olmanın, ona sahip çıkmanın önemine değindi. Sözlü, "Bugün Suriye'de, Irak Türkmeneli'nde, Gazze'de, canı, ırzı tehlike altında kardeşlerimiz var. Analar, çocuklarını ateş hattından uzaklaştırmak için her gün oradan buraya canhıraş şekilde koşuyor. Onların devleti olmadığı için bunu yaşıyorlar. Biz kendi devletimizi, zafiyete uğratan tehlikelerden korumak zorundayız. Bu devlet bizim için elbette kutsaldır ve bu devleti bizim ecdadımız, milletimiz kurmuştur. Devlet millete hizmet eder ama millet de o devleti kurmak için ağır bedel ödemiştir, şehadet mertebesine ulaşmıştır. Böyle yüksek bir pahayla elde edilen bir kavramı kimseye teslim etmemek durumundayız ki; Filistin'de, Gazze'de, Kerkük'te, Suriye'de, Irak'ta yaşananları Müslüman Türk Milleti yaşamasın" dedi.

"HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLEYECEK, TÜRKİYE KAZANACAK"

Milli iradeyi gerçekten tanıyan bir belediye yönetimi olduklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Milletin iradesini, irade bizden yana meyil ettiğinde olduğu gibi, bizden olmadığı zaman da tanıyoruz. Belediye Başkanlarımızın hepsiyle bir dayanışma içindeyiz. Almış olduğumuz görevi en iyi şekilde yerine getirmek, Cenabı Allah'ın lütfuna, kent halkının teveccühüne layık olmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Adana'ya hizmet yolunda, seçilmiş diğer belediye başkanlarımızla birlikte, Adanalı'ya verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çaba harcayacağız. Amacımız Adana'yı yüceltmek ve Adanalıları refah toplumunun bir parçası haline getirmektir. Kenti kaynaştırmak, bir ve beraber yapmak, milli birliği, huzuru, kardeşliği tesis etmek, kutuplaşmayı önlemek bizim vazifemiz. Herkes kendi evinin önünü temizlerse, bizim büyük evimiz Türkiye de inşallah tertemiz olacak" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE MİLLETİMİZ ÖNEMİ MESAJLAR VERECEK"

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"İnşallah bu Cumhurbaşkanlığı seçimi de aziz Türk Milletinin vakarına yaraşır şekilde, birliğimizi beraberliğimizi tesis edecek şekilde, kutuplaşmayı sona erdirerek, şehitlerimizin, gazilerimizin emanetlerine sahip çıkacak şekilde gerçekleşecektir. Milletimiz; Güneydoğu'da şanlı Türk Ordusu'nun, milletimin askerinin konvoyla dizili olduğu yerin 50 metre ötesinde, PKK paçavrasıyla durup da bize meydan okuyanlara 'dur' diyecektir.

Cumhuriyetin kazanımlarını zafiyete uğratanlara 'dur' diyecek şekilde geride bırakmalıyız önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini. Milletimizi etnik parçalara ayırıp, 36 etnik gruba bölenlere, 'Biz aynı fikirde değiliz' diyecek şekilde bir tercihi milletimiz yapacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, şehitlerimizin, gazilerimizin emanetine sahip çıkacak şekilde bir tavır ortaya koyacaktır milletimiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İnşallah Adanalılar da bu konuda duyarlılığını gösterecek, vakarlı bir duruş sergileyecektir. 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk'e nasıl ki bağımsız devlet için, hürriyet için ilk sesi Adana verdiyse, Cumhuriyetin sendelediği, sıkıntıya düştüğü bu dönemde de en yüksek haykırış, en yüksek ses Adana'dan gelecektir."

"VARLIĞINIZLA BURAYI ANLAMLANDIRDINIZ"

Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah tutmuş olduğumuz oruç ve yapmış olduğumuz ibadetler, aziz Türk Milletinin yaşadığı sıkıntıların geride kalmasına vesile olur. Nice Ramazanlarda ağız tadıyla buluşmak dileğiyle sizlere çok teşekkür ediyorum, saygıyla selamlıyorum. Burayı varlığınızla anlamlandırdınız, şereflendirdiniz."

İftar programında, engelliler milli takımına seçilerek, Türkiye'yi, Avrupa Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazanan engelli sporcular, Başkan Hüseyin Sözlü'ye forma hediye etti.

Başkan Hüseyin Sözlü'ye ayrıca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir ve Adana Azerbaycan Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut, Irak Türkmenlerine yapılan ilaç yardımı ve Türk Dünyası'na gösterdiği ilgi, verdiği destekten dolayı plaket verdi.

Menderes Demir, Başkan Sözlü'ye bir de Türkmeneli bayrağı hediye etti. Başkan Sözlü, bayrağı öperek teslim aldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Devletimizin Değerini Bilip, Sahip Çıkmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement