Sözlü: "Hizmetlerimizle Tarihe Geçmek İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Hizmetlerimizle Tarihe Geçmek İstiyoruz"

Sözlü: "Hizmetlerimizle Tarihe Geçmek İstiyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Hüseyin Sözlü, sonuçların gayri resmi olarak kesinleşmesinden sonra kendisine destek veren tüm hemşerilerine teşekkür etti.

31.03.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Hüseyin Sözlü, sonuçların gayri resmi olarak kesinleşmesinden sonra kendisine destek veren tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Ziyapaşa Bulvarındaki Seçim İletişim Merkezine saat 08.20'de gelen Sözlü'yü burada seçmenleri ve partilileri davul-zurna eşliğinde karşıladı. Burada tebrikleri kabul eden Sözlü, balkona geçerek bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlü'nün konuşması sık sık "Adana seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesildi. Yoldan geçenlere ve klakson sesleri ile kendini selamlayanlara el sallayan Sözlü, babasının elini de öptü. Sözlü, "Bu çetin ve meşakkatli bir çalışmadan sonra Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki, bugün bu saatte bu anı sizlerle yaşamayı lütfetti. Allah sizlerden razı olsun. Elbette duyguluyum ama tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış olmamdan ziyade sizlerin samimi, azimli, inançlı çalışmalarınız sonucunda, sonuçları beklerken bile bu kadar heyecanlı ve kararlı duruşunuz sabahlara kadar uyumadan bekleyişiniz ve bu atmosferdeki davranışlarınızdır beni duygulandıran" dedi.

"KARŞIMIZDA SİYASETÇİLERİN DEĞİL DEVLETİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK"

Bir taraftan sevinçli iken bir taraftan üzüntülü anlar yaşadıklarını ifade eden Sözlü, "Değerli arkadaşlarımız değerli çalışmalar ortaya koydular. Sahanın tümünde vardık. Şerefli bir mücadele verdiler. Ama tabi ki biz sadece halk nezdinde, halktan destek isteyerek bir mücadelenin içerisine girmedik. Karşımızda devletin gücünü sabahlara kadar gördük. 15 yıldır belediye başkanıyım, özellikle son 10 yılımı iktidar partisinin siyasetçilerinden ziyade hükümet bürokrasisi ile bir mücadele yaşadım. Hele bugün okul okul hepsini gezdim ve karşımda siyasetçiler yoktu, devlet bürokrasisinin olması gerekirken, hükümet bürokrasisinin adamı olmayı yeğleyen memur siyasetçiler vardı. İşte bu şartlarda varlık mücadelesi verdik" diye konuştu.

Seçimi kaybeden MHP adaylarına da teşekkür eden Sözlü, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız başaramamış gibi görünse de aslında onlar çok önemli başarılar yakaladılar. Haysiyetli, dik bir şekilde mücadele ettiler. ve hiç birisi de bölgesinde ezilmeden, önceki seçime göre oyları en az yüzde 50 artırmadan sahadan ayrılmadılar. Ben onları da tebrik ediyorum. Onlarla, hep beraber çalışan siz değerli arkadaşlarımıza dava arkadaşlarımıza, gönüldaşlarımıza ve bizlere teveccüh gösteren tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun."

"KAVGA ETMEYECEĞİM, HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYACAĞIM"

Sözlü daha sonra şöyle devam etti:

"Tabi ki bu saatten sonra da dün yaşadıklarımızla ilgili olan kavgaları en azından kendi adıma ifade ediyorum, ya da devam ettirmek durumunda olmayacağım, ta ki birileri üzerimize gelene kadar. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' hadisi şerifi benim hayat felsefemdir. Kim bize haksızlık yaparsa o zaman yine Hüseyin Sözlü'yü bir mücadele adamı, hakkını arayan olarak halktan aldığı güçle Allah'ın lütfettiği bu sorumlulukla kimseden korkmayacağımı dünya alem bilsin. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum ki, bizimle ilgili hazımsızlık yaşayıp, kavgayı devam ettirmek isteyenler olursa, emin olun ki onlar zararlı çıkar."

Sözlü "Biz, Cenab-ı Allah'ın lütfuyla kazandığımız seçimi, hemşerilerimize, şehrimize ve ülkemize hizmet etme yolunda yine Cenab-ı Allah'ın bize vermiş olduğu bir fırsat olarak sayıyoruz. Bunu verimli bir şekilde değerlendirmek, herkesle iyi bir diyalog içerisinde olmak Adana'mıza faydalı hizmet üretmek ve vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirmek arzusu benim için her şeyden önemlidir. Birileri ile mücadele ederek, kavga ederek değil, hizmet ederek tarihe geçmek istiyorum. Ama Bozkurtlar da üzerlerine gelenlerin karşısında sinmezler" dedi.

"BU BAŞARI HEMŞERİLERİMİZİN DEVLET BAHÇELİ'YE ARMAĞANDIR"

Hiçbir siyasi kompleks içerisinde olmadan Adana'ya hizmet için herkesle işbirliği yapmaya, onların önünü açmaya hazır olduğunu söyleyen Sözlü, "Yeter ki Adana kalkınsın, büyüsün. Bu konuda bir tereddüt ve hazımsızlık içerisinde olmayacağım. Nasıl ki seçilişimizde halk iradesi deyip bunu kabul ediyorsak Cenabı-Allah'ın nasip hanesini ve hemşerilerimizin teveccühünü, kararını saygıyla karşılamak durumunda olduğumuzun farkındayız. Şimdilik meseleyi böyle değerlendirdiğimizi ve sevincimizi sizlerle paylaşmak istedim" ifadesini kullandı.

Hüseyin Sözlü sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu başarı aynı zamanda hakiki bir Adana çocuğu ve gerçek bir memleket evladı olan, hala kendisini ifade ederken Adanalıyım diyen Türkmen Beyi hemşerimiz, muhterem liderimiz Devlet Bahçeli'ye hemşerilerimizin bir armağanıdır. Bu seçimde teşkilatların emeği geçmiştir. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ederim. İl ve ilçe başkanlarımıza, sandık kurullarında görev yapan bütün arkadaşlarımıza, Ülkü Ocaklarımızın il Başkanına ve ilçe başkanlıklarına, Kamu-Sen, Ülküm İşçileri Derneğine ve adını saymasam da emek veren herkesi biliyorum, hepsine teşekkür ediyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Hizmetlerimizle Tarihe Geçmek İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement